Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Huawei“ piktinasi „Telia Lietuvos“ sprendimu dėl 5G plėtros, prabilo apie „geopolitinį spaudimą“

Kinijos „Huawei“ pirmadienį pasipiktino telekomunikacijų įmonės „Telia Lietuva“ sprendimu atsisakyti planų naudoti jos įrangą diegiant 5G ryšį Lietuvoje. Ji apgailestauja dėl „geopolitinio spaudimo“ verslo sprendimams ir tvirtina besitikinti rinkos, kur visiems galios vienodos sąlygos.
5g
5g / 123RF.com nuotr.

Tokius komentarus „Huawei“ paskelbė reaguodama į „Telia Lietuvos“ vadovo Dano Strombergo pasisakymą, kad įmonė bendradarbiavimo su Kinijos partnere atsisako dėl geopolitinės situacijos“.

„Pastaruosius dešimt metų glaudžiai bendradarbiavome su savo partneriais „Telia“ kartu diegdami aukštos kokybės, saugią skaitmeninę infrastruktūrą Lietuvoje. Todėl mums gaila, kad verslo sprendimams tiek daug įtakos daro geopolitinis spaudimas“, – 15min perduotame komentare sakė „Huawei“ vadovas Baltijos šalyse Ricky Chenas.

Pasak jo, per dešimtį veiklos Lietuvoje metų „Huawei“ buvo ir bus susitelkusi į „geriausių, novatoriškiausių ir saugiausių 5G bei kitų skaitmeninių paslaugų teikimą savo klientams“.

VIDEO: 15/15: Lietuvoje jau įjungtas sąmokslo teorijomis apipintas 5G ryšys. Ar tikrai verta baimintis?

Nuoširdžiai tikimės, kad ateityje komercinė veikla nebus ribojama geopolitinių įsitikinimų, ir bus atkurta sąžininga bei atvira rinka, kurioje visiems pardavėjams bus sudarytos vienodos sąlygos“, – kalbėjo „Huawei“ atstovas.

„Toks žingsnis būtų naudingas ir Lietuvos skaitmeninimui, ir visai bendruomenei“, – pridūrė jis.

„Telia“ lapkričio pradžioje paskelbė apie strateginę partnerystę su Švedijos įmone „Ericsson“ dėl 5G plėtros Lietuvoje.

Pirmadienį naujienų agentūros BNS paskelbtame interviu su „Telia Lietuvos“ vadovu šis teigė, kad tai reiškia, jog „Huawei“ įrangos šios bendrovės Lietuvoje vystomuose 4G ir 5G tinkluose nebus.

„Priežastis, kodėl atsisakome „Huawei“ – geopolitinė situacija. Mes pajutome, kad dabar yra tinkamas laikas tai padaryti, nes „Ericsson“ yra geras strateginis partneris. Mes su jais bendradarbiaujame Švedijoje, taip pat Estijoje“, – sakė D.Strombergas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Danas Strombergas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Danas Strombergas

Pasak jo, „Telia“ buvo labai patenkinta „Huawei“ įrangos kokybe ir palaikymu, bet „yra kaip yra“.

„Mes laikomės savo pažadų, laikomės reguliavimo ir tai yra priežastis, kodėl jaučiame, kad dabar yra tinkamas laikas keistis“, – sakė „Telia Lietuvos“ vadovas.

„Ericsson“ įrangos grožis yra gerokai mažesnis energijos suvartojimas, todėl tai gerai ir iš tvarumo perspektyvos. Mes manome, kad tam tikrais aspektais „Ericsson“ įranga yra aukščiausios kokybės“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas