Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Huawei“ pranešė apie 16,5 proc. mažesnius pardavimus pirmąjį ketvirtį

Kinijos telekomunikacijų milžinė „Huawei“ trečiadienį pranešė, kad jos pirmojo ketvirčio pajamos sumažėjo, o tam įtakos turėjo ir griežtos JAV sankcijos, nukreiptos prieš įmonės telefonų verslą.
„Huawei“ logotipas
„Huawei“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pastaraisiais metais „Huawei“ atsidūrė JAV ir Kinijos konkuravimo prekybos ir technologijų sektoriuose centre, o buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija apkaltino įmonę galimu šnipinėjimu Pekino naudai, nors ir nepateikė svarių tokių kaltinimų įrodymų.

Pati bendrovė griežtai neigia šiuos įtarimus.

2019 Vašingtonas įtraukė „Huawei“ į juodąjį sąrašą, taip užkirsdamas kelią įmonei įsigyti JAV sukurtų technologijų, ypač svarbių jos veiklai.

Pristatydama rezultatus, „Huawei“ pranešė, kad jos pirmojo ketvirčio pajamos siekė 152,2 mlrd. juanių (23,4 mlrd. JAV dolerių) – 16,5 proc. mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

Bendrovė paaiškino šį rezultatą išmaniųjų telefonų prekių ženklų pardavimu – praėjusių metų pabaigoje įmonė pardavė savo biudžetinių telefonų liniją „Honor“.

Šiuo metu valdybos pirmininko pareigas einantis Ericas Xu savo pareiškime teigė, kad „2021 metai įmonei bus dar vieni iššūkių kupini metai, tačiau tai taip pat bus metai, kuriais bus pradėta formuoti ir būsima plėtros strategija“.

„Nesvarbu, kokie iššūkiai mūsų laukia, mes ir toliau išlaikysime verslo atsparumą“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas