Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Kinijos reguliuotojų akiratį pateko dar viena šalies milžinė

Kinijos konkurencijos prievaizdė pradėjo antimonopolinį tyrimą vienos didžiausių Kinijos maisto pristatymo įmonių – „Meituan“ – atžvilgiu, pirmadienį pranešė reguliuotoja.
Uhanas po karantino
Kinija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kinija Akcijos

Tyrimą paskatino pranešimai, kad „Meituan“ tariamai sudarė priverstinius išskirtinių teisių susitarimus su pardavėjais, sakoma Valstybinės rinkos reguliavimo administracijos pranešime.

Tokiu būdu įmonė galėjo užsiimti „monopoline praktika“, daro prielaidą pranešime.

Šį mėnesį panašių kaltinimų sulaukusiai elektroninės prekybos milžinei „Alibaba“ buvo skirta rekordinė 18,2 mlrd. juanių (2,78 mlrd. JAV dolerių) bauda.

„Meituan“, tarp kurios akcininkų yra ir pramogų milžinė „Tencent“, tapo dar viena technologijų įmone, patekusia į Kinijos reguliuotojų akiratį.

Pastaruoju metu Pekinas ėmėsi griežtos šalies technologijų įmonių kontrolės, siekdamas sumažinti privačių kompanijų prieigą prie visuomenės finansų ir, analitikų manymu, norėdamas sutrukdyti tokioms įmonėms sukaupti per didelę galią savo rankose.

Prieš dvi savaites reguliuotoja įspėjo 34 technologijų milžines, įskaitant „Baidu“, „Tencent“ ir „Meituan“, „ištaisyti“ visą antikonkurencinę praktiką.

Reguliuotoja įspėjo interneto bendrovėms „prisiminti „Alibaba“ atvejį“.

„Alibaba“ pateko į stebėtojų dėmesį dėl to, kad vertė mažmenininkus „rinktis vieną iš dviejų“ galimybių, neleisdama prekybininkams prekiauti savo produkcija keliose platformose vienu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas