Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Palangą – ne tik vasarą?

Palanga tikisi, kad sezoniškumo problemą padės išspręsti per kelerius metus kurorte išdygsiantys baseinų ir SPA kompleksai bei milžiniški geoterminio vandens ir gydomojo purvo klodai, glūdintys šiame regione. Duris jau atvėrė pirmasis Vakarų Lietuvoje šiuos gamtos turtus naudojantis sveikatingumo kompleksas.
Vasaros pabaiga Palangoje
Vasaros pabaiga Palangoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vos už kelių kilometrų nuo Palangos, Žibininkų kaime atidarytame komplekse – 12 baseinų su geoterminiu vandeniu. Skirtingai nuo Birštono ir Druskininkų čia jis – aukštos temperatūros.

„500–700 gylyje čia mes turime mineralinį vandenį, kurio mineralizacija – 15–30 gr. ištirpusių druskų, o temperatūra -apie 30 laipsnių. Dar giliau,1 km. gylyje mes čia turime 60 gr. ištirpusių druskų, o  temperatūra – apie 35 laipsnius“, – pasakojo Gamtos tyrimų centro vyr. mokslo darbuotojas prof. habil. dr. Saulius Šliaupa.

Čia planuojama įdarbinti apie 70 darbuotojų. Visus metus veiksiantis kompleksas, tikimasi, prisidės sprendžiant itin opią šiam regionui – sezoniškumo problemą.

„Ne tik žiemą, rudenį, bet ir vasarą, kai yra lietingas oras, tikrai žmonės klausia, kokia būtų alternatyva poilsiui prie jūros. Kai nėra saulės ir šalta, tikrai tokios paslaugos (...) yra reikalingos“, – pabrėžė laikinoji Palangos turizmo ir informacijos centro direktorė Egidija Smilingienė.

Nauja galimybė pramogai, sveikatai ir poilsiui, tikimasi, vilios ir vietos, ir užsienio gyventojus. Daugiau nei 6 mln. eurų kainavusios statybos, skaičiuojama, atsipirks iki 2024-ųjų.

Fotolia nuotr./Baseine
Fotolia nuotr./Baseine

Kaip pritraukti daugiau turistų ne sezono metu rūpinasi ne tik privatūs investuotojai, bet ir kurorto savivaldybė. Šiuo metu Palangoje projektuojamas 25 metrų ilgio baseinas su nedideliu SPA ir buvusios purvo gydyklos Vytauto gatvėje. Vien pastarajam projektui, kuris turėtų iškilti po trejų metų, numatyta beveik 35 mln. eurų.

„Mūsų Tarybos sprendimai dabar praktiškai remiasi į sporto, pramogų ir sveikatingumo plėtrą Palangos mieste. Tai tam jau pakankamai gerai pritaikėme miesto infrastruktūrą“, – sakė Palangos savivaldybės administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė.

Kretingos rajono savivaldybė suplanavusi po trejų ketverių metų turėti sveikatingumo kompleksą su sporto sale ir baseinu. Bet jo gali tekti atsisakyti po baseinų Žibininkuose atidarymo. O Palangoje planuojami sveikatingumo objektai sukurs naujų darbo vietų Palangos ir aplinkinių rajonų gyventojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas