Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

I.Šimonytė: „Asmens dokumentų gamybos procese dalyvaujanti įmonė neturi kelti jokių abejonių“

15min tyrimas atskleidė, kad Lietuvos pasus spausdinanti įmonė „Garsų pasaulis“ yra susijusi su Baltarusijos oligarchų bei režimo globojamu verslu. Reaguodama į viešumoje pasirodžiusią informaciją premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad asmens dokumentų gamybos procese dalyvaujanti įmonė neturi kelti jokių abejonių nei dėl skaidrumo, nei dėl grėsmių nacionaliniam saugumui.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

15min ir Baltarusių tyrimų centro (BIC) publikacija „Po vienu stogu“ atskleidė, kad Lietuvos saugios spaudos lyderė „Garsų pasaulis“ yra susijusi su Baltarusijos diktatoriaus Aliaksandro Lukašenkos „pinigine“ tituluojamo baltarusių verslininko Viktoro Ševcovo bei Baltarusijos hologramų monopolininkės „Golografičeskaja industrija“ verslu Lietuvoje.

Reaguodami į viešai pasirodžiusią informaciją „Garsų pasaulio“ patikrinimą šiuo metu atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) bei Valstybės saugumo departamentas (VSD).

Tuo metu Vidaus reikalų ministerija neatmeta galimybės asmens dokumentų gamybą perimti į valstybės rankas. Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas žada aiškintis situaciją uždaruose posėdžiuose, artimiausiu metu ketina kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) bei VSD.

VIDEO: 15min tyrimas: už Lietuvos pasų spaustuvės durų – Baltarusijos oligarchų šešėlis

„Šiuo metu imtasi visų priemonių“

Premjerė I.Šimonytė tikina, kad šiuo metu valstybės institucijos atlieka visus būtinus veiksmus.

„Šiuo metu imtasi visų priemonių įmonės patikimumui patikrinti. Kaip informavo Vidaus reikalų ministerija, vidaus reikalų ministrė dar kartą kreipėsi į VSD, kad įmonės patikimumas būtų įvertintas pakartotinai, grėsmių nacionaliniam saugumui atžvilgiu, nors įmonė ir turi VSD suteiktą paslaugų teikėjo patikimumo pažymėjimą. Be to, įmonės patikrinimą taip pat atlieka ir FNTT.

Jeigu įmonė bus pripažinta nepatikima, bus ieškoma kitų asmens dokumentų gamybos galimybių“, – raštu pateiktame atsakyme premjerę citavo Vyriausybės komunikacijos departamentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius