Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

I.Šimonytė: dėl „Ignitis grupės“ akcijų dalybų abejonių būti neturėtų

Neturi būti abejonių dėl valstybės valdomos energetikos grupės „Ignitis grupė“ akcijų dalybų jos vadovams ir darbuotojams, sako premjerė Ingrida Šimonytė.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jos vertinimu, jei kyla abejonių dėl įstatymo nuostatų, jas reikėtų tikslinti.

„Man atrodo, būtų geriau, kad kažkokių abejonių, susijusių su įstatymo nuostatomis, neliktų. Jeigu kažkam kyla abejonių dėl to, kas parašyta įstatyme, tai įstatymo nuostatos turėtų būti atitinkamai patikslintos“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė I.Šimonytė.

Pasak Vyriausybės vadovės, Seimo valia buvo, kad bent jau šiuo metu opcionų galimybės valstybės valdomose įmonėse nebūtų.

„Yra tokių nuomonių, kad ta įstatymo redakcija tarsi ir neriboja tokios galimybės, bet, mano vertinimu, įstatymų leidėjo valia buvo tokia, kad bent jau šiame etape opcionų galimybės valstybės kontroliuojamose akcinėse bendrovėse nebūtų“, – sakė ji.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) trečiadienį pasiūlė Finansų ir Energetikos ministerijoms kontroliuoti, kad valstybės valdomos bendrovės nepasirašytų naujų sutarčių dėl akcijų suteikimo, kol nebus išsklaidytos abejonės dėl priimtų sprendimų teisėtumo.

Pasak Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Mykolo Majausko, Seimas sulaukė Vilniaus apygardos prokuratūros užklausos dėl tokio bendrovės sprendimo – prokurorai kelia klausimą, ar „Ignitis grupei“ priimant sprendimą dėl premijavimo akcijomis nebuvo pažeistas Akcinių bendrovių įstatymas.

Pagal pernai gruodį sudarytas opcionų sutartis „Ignitis grupės“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Darius Maikštėnas 2024 metais neatlygintinai galės įsigyti iki 2265 akcijų, o valdybos nariai Darius Kašauskas, Dominykas Tučkus, Živilė Skibarkienė ir Vidmantas Salietis – po 1178 akcijas.

Pareigas paliekantis grupės antrinės įmonės „Ignitis“ generalinis direktorius Darius Montvila galės gauti 661, ESO vadovas Mindaugas Keizeris – 653, „Ignitis Renewables“ vadovas – 605, „Ignitis gamybos“ vadova Rimgaudas Kalvaitis – 601 akciją.

Konkretus suteikiamų akcijų skaičius priklausys nuo „Ignitis grupės“ veiklos rodiklių

„Ignitis grupė“ sako, kad pagal opcionų programą valstybės valdoma akcijų dalis nesumažėja, nes tam akcijos būtų perkamos vertybinių popierių biržose iš kitų privačių akcininkų.

„Ignitis grupės“ akcininkai kovą nusprendė, kad jog akcijomis galės būti skatinami visi jos darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas