Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

I.Šimonytė: skubių Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimų nebus

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijai siūlant mažinti amžių, nuo kurio galima vartoti alkoholį, ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, kad diskusija dėl Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų gali prasidėti, tačiau skubių pakeitimų tikėtis neverta.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Trečiadienį I. Šimonytė sakė dar nesusipažinusi su siūloma nauja redakcija, tačiau pakartojo savo poziciją, kad apribojimai, kurie „sukelia daugiau problemų, nei jų sprendžia“ galėtų būti keičiami.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Vokiečių g. kavinės
Arno Strumilos / 15min nuotr./Vokiečių g. kavinės

„Neturėjau progos dar matyti galutinės redakcijos. Esu tik girdėjusi tam tikras idėjas, kurias ketinta siūlyti. Kokį projektą galiausiai pateiks plenariniame posėdyje, susipažinsiu ir įvertinsiu. Esu ne kartą komentavusi šitą klausimą, turbūt nuo pat koalicijos derybų pradžios. (...) Matyt, kad principas turėjo būti toks ir mano pačios nuomonė tokia, kad tie apribojimai, kurių efektyvumą matome, turėtų galioti, o tie apribojimai, kurie galbūt yra sukuriantys daugiau problemų nei sprendžiantys, galėtų būti keičiami“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė I.Šimonytė.

Diskusijos gali užtrukti

Premjerė prognozavo, kad diskusijos dėl šių pakeitimų, tikėtina, užtruks.

„Matyt, kad čia skubių pakeitimų nebus ir diskusijos turbūt užtruks, kaip ir praėjusį kartą užtruko dėl pačių apribojimų įvedimo. Galbūt bus paprašyta Vyriausybės išvados ir tuomet specifiškai Vyriausybė savo požiūriu pažiūrės. Aš, kaip Seimo narė, manau, kad diskusija gali prasidėti, o koks bus galutinis sprendimas, matyt, po tų diskusijų ir paaiškės“, – nurodė premjerė.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė

Liberalų sąjūdžio frakcija siūlo amžių, nuo kurio galima vartoti alkoholį, sumažinti priklausomai nuo svaigalų stiprumo, nuo 18 metų leidžiant vartoti iki 15 proc. stiprumo alkoholinius gėrimus, o stipresnius – nuo 20 metų.

Liberalų sąjūdis siūlo, kad alkoholinių gėrimų pardavimo laikas būtų suvienodintas visomis savaitės dienomis – nuo 10 iki 20 valandos, taip pat siūloma panaikinti, iniciatorių vertinimu, perteklinius reklamos ribojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas