Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 10 /16:47

I.Trinkūnaitė pardavė dalį „Foxpay“ akcijų, radusi pirkėją ketina parduoti likusias

Ieva Trinkūnaitė, iki šiol buvusi vienintelė „Foxpay“ bendrovės akcininkė, liepos 5 d. pardavė 9 proc. savo turėtų akcijų trims fiziniams asmenims – įmonės darbuotojams, praneša „Foxpay“. Atsinaujinusi akcininkų sudėtis visuotinio akcininkų susirinkimo metu paskyrė naujus „Foxpay“ valdybos narius.
Ieva Trinkūnaitė
Ieva Trinkūnaitė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Naujieji valdybos nariai – ilgametę patirtį turintys finansų sektoriaus profesionalai, tad jų žinios labai pravers „Foxpay“ šiuo bendrovei neeiliniu metu“, – sako „Foxpay“ direktorius Saulius Galatiltis.

Tiesa, įmonė neatskleidžia, kokie darbuotojai įsigijo akcijų.

Pasak jo, „Foxpay“, nors susidūrė su iššūkiais, tačiau nori ir gali tęsti savo veiklą. „Naujų akcininkų atėjimas, nauja valdyba, kitos priemonės, padeda užtikrina veiklos tęstinumą, o tai atitinka tiek viešą, tiek privatų interesus. Suformuota nauja valdyba leis įmonei spręsti uždavinius, kurie „pakibo“ po to, kai I.Trinkūnaitei buvo apribotos neturtinės teisės ir bendrovę paliko tuometiniai valdybos nariai“, – pasakoja S.Galatiltis.

S.Galatiltis teigia, jog „Foxpay“ šiuo metu laukia Lietuvos banko patikrinimo pabaigos, prasidėjusio šių metų kovo mėnesį, bei visų kitų oficialių tyrimų išvadų, kurios, tikimasi, atsakys į visus klausimus ir išsklaidys abejones dėl bendrovės ateities.

„Aktyviai bendradarbiaujame su visomis valstybės institucijomis. Bandome subalansuoti viešojo sektoriaus ir privačių klientų teisėtą lūkestį gauti paslaugas, verslo partnerių interesus bei institucijų atliekamų tyrimų veiksmus“, – nurodo S.Galatiltis.

Vyriausybei apribojus I.Trinkūnaitės teisę dalyvauti ir balsuoti nacionaliniam saugumui strategiškai svarbiame finansų sektoriuje veikiančios „Foxpay“ akcininkų susirinkime bei naudotis kitomis akcininko neturtinėmis teisėmis, verslininkė BNS trečiadienį teigė ketinanti dalimis ar iškart parduoti ir likusias įmonės akcijas.

Pasak jos, apie tai šiuo metu diskutuojama ir su Lietuvos banku.

„Ieškoma įvairiausių variantų, ar ją parduoti pilnai, ar dalimis, ar po truputėlį daryti kažkokius veiksmus, kad nauji akcininkai galėtų daryti atitinkamus sprendimus“, – BNS teigė I.Trinkūnaitė.

„Mano tikslas – surasti sprendimą su Lietuvos banku, kuriam jis pritartų, o aš galėčiau parduoti tas akcijas“, – pridūrė ji.

I.Trinkūnaitės teigimu, susidomėjusių „Foxpay“ rinkoje yra nemažai – tai ir Lietuvos, ir užsienio fintech rinkos dalyviai, tiek nedalyvaujantys šioje rinkoje.

Verslininkė 9 proc. „Foxpay“ akcijų teigė pardavusi, siekdama užtikrinti tolesnę įmonės veiklą. I.Trinkūnaitės teigimu, dėl Vyriausybės sprendimo ji nebegalėjo kontroliuoti įmonės ir daryti su jos valdymu susijusių sprendimų.

„Yra tikslas, kad įmonė toliau gyvuotų toliau. Kad ji toliau gyvuotų toliau, joje turi būti valdžia, kuri galėtų daryti kažkokius sprendimus. Tai bandome dėliotis „Foxpay“ ateitį. (...) Daug blokų yra daroma dėl manęs“, – teigė I.Trinkūnaitė.

„Natūralu, kad siekdama išlaikyti, išsaugoti įmonę aš nenorėčiau jai trukdyti kaip akcininkė, kad dėl mano buvimo ten būtų kažkokių (nesklandumų – BNS)“, – kalbėjo ji.

15min žurnalistinis tyrimas atskleidė, kad I.Trinkūnaitės valdomose finansinių technologijų įmonėse "iSun“ ir „Foxpay“ figūruoja ir jos sugyventinis, anksčiau teistas Vilhelmas Germanas.

Žurnalistinį tyrimą galite skaityti čia: Už „Foxpay“ įsigijusios fintech imperijos fasado – patyrusio sukčiaus šešėlis

Vyriausybinė komisija yra konstatavusi, kad I.Trinkūnaitė yra nuslėpusi, jog jos artimoje aplinkoje yra teistas asmuo. V.Germanas yra jos vaikų tėvas.

Vyriausybė dėl savo ryšių su V.Germanu I.Trinkūnaitę pripažino neatitinkančią nacionalinio saugumo interesų

I.Trinkūnaitei priklauso po padidinamuoju stiklu atsidūrusi elektroninių mokėjimų bendrovė „Foxpay“. Šiuo metu tyrimus dėl šios įmonės veiklos atlieka Lietuvos bankas ir teisėsauga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai