Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ignalinos AE valdyboje nebeliko jos vadovo Dariaus Janulevičiaus

Bendrovės Ignalinos atominė elektrinė(IAE) valdyboje neliko bendrovės vadovo Dariaus Janulevičiaus. Jį pakeitė bendrovės Senukų prekybos centras finansų direktorius Andrius Bendikas.
Ignalinos atominė elektrinė
Darius Janulevičius / Jurgitos Lapienytės nuotr.

„Tai buvo Energetikos ministerijos sprendimas, bet kiek įmonių man yra tekę būti valdybos pirmininku arba nariu, aš tose įmonėse vengdavau būti direktoriumi, nes natūraliai ruoši visą medžiagą ir esi atsakingas už ją kaip direktorius, o vėliau balsuoji už tai. Išeina natūralus konfliktas šiek tiek. Manau, kad šioje vietoje atstatyta teisinga praktika“, – BNS sakė D.Janulevičius.

Energetikos ministerijos atstovas Mantas Dubauskas BNS sakė, jog pakeitus Valstybinės ir savivaldybės įmonių įstatymą bei pagal įmonės įstatus jos valdyboje turi būti du nepriklausomi nariai. A.Bendikas atsakingas už finansus, o antrojo, kuris bus atsakingas už projektų valdymą, šiuo metu ieškoma – paskelbta atranka.

„Nepriklausomi valdybos nariai sustiprins Ignalinos atominės elektrinės kompetencijas ir įmonės valdymą“, – BNS sakė M.Dubauskas.

A.Bendikas į IAE valdybą išrinktas kovo 25 dieną, rodo Registrų centro duomenys. Jis yra dirbęs buvusio elektros tiekėjo „Lesto“ Finansų ir administracijos departamento vadovu ir įmonės valdyboje.

IAE valdyboje liko dirbti jos pirmininkas, energetikos viceministras Rokas Baliukovas, Energetikos ministerijos Elektros ūkio skyriaus vedėjo pavaduotojas Egidijus Purlys, ministerijos vyriausioji teisininkė Agnė Petravičienė ir Ignalinos atominėselektrinės eksploatavimo nutraukimo skyriaus pavaduotoja Patricija Ceiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas