Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ignitis grupės“ fondas į švedų startuolį „Eliq“ investavo 0,3 mln. eurų

Valstybės valdomos „Ignitis grupės“ įsteigtas „Ignitis inovacijų fondas“ investavo 295 tūkst. eurų į programinės įrangos sprendimus energetikos sektoriui kuriantį Švedijos startuolį „Eliq“, pranešė grupė.
Ignitis
Ignitis / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Jos generalinis direktorius Darius Maikštėnas teigia, kad pasaulyje vykstantys energetikos pokyčiai reikalauja naujų sprendimų įmonių klientams.

„Eliq“ komandos vystomas platformas ir programėles pasitelkia energetikos bendrovės visame pasaulyje, siekdamos užtikrinti, kad jų paslaugos bus arčiau kliento ir jam padės lengvai išspręsti kylančius klausimus“, – pranešime sakė D.Maikštėnas.

Pasak grupės, šiuo metu įvairiais švedų startuolio kuriamais sprendimais jau yra pasinaudojusios Švedijos „Vattenfall“, Prancūzijos „GreenYellow“ ir Norvegijos „Eidsiva Energi“.

2017 metais įkurtas ir rizikos kapitalo fondo „Contrarian Ventures“ valdomas „Ignitis inovacijų fondas“ jau investavo apie 4,5 mln. eurų į 16 įmonių septyniose pasaulio šalyse.

Į šiuos startuolius fondas investicijas nukreipė kartu su 30 koinvesticinių partnerių, įskaitant automobilių gamintojas „Hyundai“ ir „Honda“ bei energetikos milžinę BP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas