Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ignitis grupės“ inovacijų fondas investuos dar dvejus metus

Nuo 2018-ųjų investuojantis valstybės valdomos „Ignitis grupės“ įsteigtas „Ignitis“ inovacijų fondas turėtų aktyviai investuoti dar kiek mažiau nei dvejus metus, sako jo valdytojas ir grupės atstovas.
„Ignitis grupė"
„Ignitis grupė" / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Rizikos kapitalo fondo „Contrarian Ventures“, valdančio „Ignitis smart innovation“ fondą, vykdantysis partneris Rokas Pečiulaitis teigia, kad po penkių aktyvaus investavimo metų fondo lauks pasitraukimo iš investicijų laikotarpis.

„Tradicinis rizikos kapitalo fondas dažniausiai turi struktūrą, kad penkis metus investuoja, tada penkis metus išeidinėja iš kapitalo, tai iš viso fondo trukmė būna 10 metų. Šiai dienai vidutinis periodas nuo investicijų pradžios yra tik 19 mėnesių“, – žurnalistams antradienį sakė R.Pečiulaitis.

Šiai dienai vidutinis periodas nuo investicijų pradžios yra tik 19 mėnesių.

„Dar iš esmės turime du metus investicinio periodo, truputėlį mažiau. Toliau aktyviai ieškome įmonių ir remiame tas, kurios yra mūsų portfelyje“, – pridūrė jis.

„Ignitis grupės“ infrastruktūros ir plėtros vadovas Dominykas Tučkus sako, kad sudarant fondo strategiją buvo nustatyta apie 11 grupei įmonių investicijų sričių, tačiau prioritetiniais tapo startuoliai, kuriantys programinės įrangos sprendimus.

„Ką pamatėme, kad daugiau tos sritys įdomios, kurios turi softo (programinės įrangos – BNS) elementą savo sprendiniuose.Sprendiniai yra susiję su energetika – pradedant judumo sprendimais ir baigiant įvairiais elektros energijos panaudojimo ir tvarumo sprendimais“, – žurnalistams sakė D.Tučkus.

Tuo metu R.Pečiulaitis teigė, kad kol kas kalbėti apie tai, kokią grąžą atneš fondo atliktos investicijos, yra per anksti.

„Negalime daug diskutuoti ir spekuliuoti apie fondo grąžą, tai yra dar ganėtinai ankstyvas portfelis, bet turime ganėtinai neblogus rodiklius – kai kurios įmonės auga visai neblogai, aišku, turime ir įmonių, kurios auga truputėlį lėčiau, kurioms galbūt sunkiau išeiti su produktu ir kurios sunkiau randa rinkos atitikimą“, – pasakojo jis.

Anot „Contrarian Ventures“ vykdančiojo partnerio, šiemet „Ignitis grupės“ inovacijų fondas planuoja atlikti apie 1,5 mln. eurų investicijų.

Fondas, valdantis 12,5 mln. eurų kapitalo, įkurtas 2017 metais, pirmąsias investicijas atliko 2018 metais ir iki vasario pabaigos buvo investavęs 5,7 mln. eurų.

Šį mėnesį paskelbta, kad fondas atliko jau trečiąją, daugiau nei 0,4 mln. eurų siekiančią investiciją į žaliąjį vandenilį plėtojantį Izraelio startuolį „H2Pro“.

Iš viso „Ignitis grupės“ inovacijų fondo portfelyje yra 16 įmonių iš Lietuvos, Estijos, Norvegijos, Švedijos, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos ir Izraelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas