Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ignitis grupės“ valdyba siūlo išmokėti 42 mln. eurų tarpinius dividendus

Valstybės valdomos energetikos grupės „Ignitis grupė“ valdyba siūlo dividendams už 2020 metus skirti 85 mln. eurų, pranešė grupė, Vyriausybei trečiadienį priėmus tai numatančius nutarimo projektus. Akcininkų susirinkimui taip pat bus siūloma spręsti ir dėl 42 mln. eurų tarpinių dividendų už šių metų pirmąjį pusmetį skyrimo.
Ignitis
Ignitis / Arno Strumilos / 15min nuotr.
Temos: 1 „Ignitis“

Grupės valdyba ketvirtadienį patvirtino naują bendrovės dividendų politiką, kurioje numatytas nuoseklus grąžos akcininkams augimas. Be kita ko, valdyba siūlo už kiekvienus paskesnius finansinius metus dividendams skirti ne mažiau kaip 3 proc. didesnę sumą nei išmokėta už praėjusius finansinius metus.

„Naujoji bendrovės dividendų politika atitinka ir „Ignitis grupės“ išsikeltus tikslus dėl vertės kūrimo savo akcininkams. Ilgalaikėje veiklos strategijoje esame pabrėžę siekį intensyviai investuodami į plėtrą išlaikyti tvarią „Ignitis grupės“ finansinę padėtį ir užtikrinti augančius dividendus, atitinkančius bendrovės augimo tempą“, – pranešime sako „Ignitis grupė“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Darius Maikštėnas.

Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui, kad „Ignitis grupė“ už 2020 metus išmokėtų 85 mln. eurų dividendų – 80 proc. prognozuojamo šių metų konsoliduoto grynojo pelno, o kasmet jie būtų didinami.

Tai numatyta vienintelės grupės akcininkės Finansų ministerijos parengtame Vyriausybės nutarimo projekte – jis parengtas „Ignitis grupei“ rudenį planuojant surengti pirminį viešą akcijų siūlymą (angl. Initial Public Offering, IPO).

Pasak ministerijos, nutarimo tikslas – pakeisti grupės dividendų mokėjimo politiką, „siekiant taikyti gerąsias tarptautines energetikos sektoriaus praktikas ir tinkamai pasirengti pirminiam viešajam akcijų siūlymui“. Tuo metu, jeigu esama dividendų politika nebūtų keičiama, tai galimai neigiamai paveiktų „Ignitis grupės“ IPO kainą.

Valstybė valdo 100 proc. „Ignitis grupės“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas