Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ikea“ parduotuvėje – sirų namai

Pirkėjai vienoje pagrindinių „Ikea“ parduotuvių Norvegijoje gerokai nustebo, kai ekspozicijos skyriuje rado netipišką šiam prekybos tinklui kambarį.
Sirų namai „Ikea“ parduotuvėje
Sirų namai „Ikea“ parduotuvėje / POL nuotr.

Slependeno parduotuvėje buvo įrengta 25 kv. metrų erdvė, kuri vaizdavo tipišką Sirijos gyventojo būstą. Betoninės sienos, čiužinys ant grindų, vargani rakandai maistui ruošti. Tai – tikro būsto Džaramanos mieste Sirijoje kopija.

Instaliacija „25 kvadratiniai metrai Sirijos“ parduotuvėje buvo visą spalio mėnesį. Tai – bendras „Ikea“ ir Raudonojo kryžiaus projektas, kurį įgyvendino kūrybos agentūra POL.

VIDEO: „Ikea“ parduotuvėje – sirų namai

Tam, kad kambarys būtų tiksliai atkurtas, Norvegijos Raudonojo kryžiaus nariai aplankė Raną – moterį, gyvenančią Džaramanoje.

Rana dviejų miegamųjų bute gyvena kartu su dar devyniais žmonėmis – trys iš jų yra jos pačios vaikai, vienas – našlaitis, kurį ji priglaudė šiam netekus šeimos.

Vietoj langų buto langus dengia plastikinė plėvelė. Lovų nėra – visi miega ant kelių čiužinių, padėtų tiesiai ant grindų.

Pranešime spaudai „Ikea“ atstovas sakė, kad „vietoje, kurioje planuojama ateitis, sirės būstas buvo fizinis priminimas, kaip mums pasisekė, ir kaip lengva yra padėti kitiems“.

Parduotuvėje taip pat šalia įprastinių prekių kainų buvo ir pakabintos ir ištraukos, pasakojančios Ranos istoriją. Taip pat – kitų sirų, su kuriais susidūrė Raudonojo kryžiaus darbuotojai. Šalia prekių kainų taip pat buvo nurodytos instrukcijos, kaip galima paaukoti pinigų.

Ši instaliacija buvo dalis aktyvios kampanijos, kuria norvegai buvo raginami aukoti pinigų Raudonojo kryžiaus veiklai Sirijoje. CNN skelbia, kad iš viso buvo surinkta 22 mln. eurų.

VIDEO: Gyvenimas Sirijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito