„Maistas – svarbi IKEA dalis. Jis padeda užtikrinti kuo įmanoma geresnę mūsų pirkėjų patirtį. Parduotuvės plotas – kelios dešimtys tūkstančių kvadratinių metrų, todėl siekiame, kad mūsų pirkėjai, atvykę su šeima, čia galėtų patogiai praleisti nors ir visą dieną: sočiai papusryčiauti, papietauti ar pavakarieniauti Švediškame restorane arba įsigyti užkandžių Švediškame bistro.
Stengiamės atliepti savo lankytojų skonį, tad be ikoninių švediškų patiekalų, visada ieškome, kuo dar nustebinti savo lankytojus. Tad nuo šiol parduotuvėje IKEA Vilniuje galima paragauti ir šviežios, vietoje keptos picos“, – sako Mindaugas Šiaulys, IKEA Maitinimo paslaugų skyriaus vadovas.
„Tam, kad galėtume į savo valgiaraštį įtraukti picas, investavome į itin modernią įrangą. Picos tešlą taip pat gaminame čia pat. Mūsų kepamų picų galima įsigyti nuo 4,99 Eur ir valgyti vietoje arba išsinešti“, – sako M.Šiaulys.
Šiuo metu lankytojai gali rinktis iš keturių picų rūšių: tradicinės picos „Margarita“, picos su pievagrybiais, picos su saliamiu ir picos su šonine.
Plėsdama maitinimo paslaugų spektrą, paskutiniu metu IKEA daug dėmesio skiria savo maisto pasiūlai: kiekvieną mėnesį atnaujina Švediško restorano valgiaraštį, plečia konditerijos gaminių asortimentą, duris atvėrė atsinaujinęs, pirmajame aukšte prie kasų įsikūręs Švediškas bistro.
„Populiariųjų dešrainių mėgėjai dabar ras atsinaujinusių skonių vegetariško ir augalinio dešrainių versijas. Be dešrainių, šaltibarščių, ledų ir kitų greitų užkandžių pasiūlymų, Švediškame bistro lankytojai nuo šiol galės įsigyti ir šviežiai paruoštų salotų bei sumuštinių“, – sako IKEA atstovas.
Vasarai duris tradiciškai atvėrė ir Švediška lauko kavinė, siūlanti mėsainių, mėsos kukulių bei tradicinį Švedišką suktinuką Tunnbrodsrulle su poliarine duona, dešrelėmis, bulvių koše bei pagardais.