Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įmonių grupė „GreenGroup“ įsigijo UAB „Žalvaris“

Vidurio Europos žiedinės ekonomikos lyderė „GreenGroup“ pasirašė Lietuvos atliekų tvarkymo bendrovės „Žalvaris“ įsigijimo sandorį, kuris yra 200 mln. eurų regiono investicijų plano dalis, rašoma „ABRIS“ pranešime žiniasklaidai.
Gaisro padariniai
Gaisro padariniai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

2023 m. balandžio 3 d., Vilnius. Privataus akcinio kapitalo investuotojas „Abris Capital Partners“ (toliau – „Abris“), kuris specializuojasi aplinkosauginės, socialinės ir valdymo transformacijos srityje, finansuoja Vidurio Europos žiedinės ekonomikos lyderę „GreenGroup“, įsigyjant UAB „Žalvaris“ – didžiausią pramonės atliekų tvarkymo bendrovę Lietuvoje.

Šis įsigijimas yra ambicingos įmonių susijungimo ir įsigijimo strategijos dalis, leisiantis dar labiau sustiprinti „GreenGroup“ pozicijas pramonės atliekų tvarkymo srityje po to, kai 2020 metais įmonių grupė pradėjo savo veiklą šiame sektoriuje, įsigijusi Rumunijos bendrovę „Eltex“. Bendrovės „Žalvaris“ įsigijimas yra naujo 200 mln. eurų „GreenGroup“ investicijų plano dalis, pagal kurį įmonių grupė ketina investuoti į naujų įmonių įsigijimus, taip toliau stiprindama savo, kaip didžiausios integruoto perdirbimo įmonių grupės Vidurio Europoje, poziciją.

„Žalvaris“ yra septintasis „GreenGroup“ įsigijimas nuo pradinės „Abris“ investicijos į įmonę ir trečiasis per pastaruosius devynis mėnesius. Įmonių grupė jau yra įsigijusi Rumunijos aplinkosaugos ataskaitų programinės įrangos kūrėją SIGAD, taip pat Lietuvos polietileno perdirbimo įmonę UAB „Ecso“, taip įžengdama į poliolefinų rinką.

Adrian Stănculescu, „Abris“ partneris ir Rumunijos padalinio vadovas: „Bendrovė „Žalvaris“ yra naujausias reikšmingas „GreenGroup“ įsigijimas, įgyvendinant įmonių grupės ambicingą strategiją tapti pramonės atliekų tvarkymo sektoriaus lydere Vidurio Europoje. Džiaugiamės galėdami bendradarbiauti su Vitoldu Sapožnikovu ir jo komanda bei esame įsipareigoję remtis mūsų turimomis žiniomis ir plėsti bendrovės veiklą Baltijos šalyse bei visame Vidurio Europos regione.“

„Žalvaris“ yra viena didžiausių ir ilgiausiai veikiančių pramonės atliekų tvarkymo įmonių Lietuvoje. Bendrovė sėkmingai augo rinkoje - šiuo metu jai priklauso 10 atliekų tvarkymo padalinių, ji aptarnauja daugiau nei 4 000 klientų visoje šalyje, kartu įgyvendindama tarptautinės plėtros strategiją. „Žalvaris“ užtikrina vieno langelio principu veikiantį visų rūšių pramonės atliekų tvarkymą. Bendrovė ne tik tvarko atliekas ir kuria unikalius jų perdirbimo sprendimus, bet ir teikia konsultavimo bei audito paslaugas atliekų tvarkymo klausimais.

Vitoldas Sapožnikovas, UAB „Žalvaris“ direktorius:

„Bendrovės „Žalvaris“ veikla jau kurį laiką yra peržengusi Lietuvos teritorijos ribas. Esame bendradarbiaujantis pramonės atliekų tvarkymo ir perdirbimo partneris užsienio rinkose – Baltijos šalyse, Lenkijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje ir kt. Kaip didžiausia pramonės atliekų tvarkymo įmonė Lietuvoje ir viena pirmaujančių tokių paslaugų teikėjų Baltijos regione, siekiame, kad visų susidarančių atliekų tvarkymas būtų visapusiškas, efektyvus ir socialiai naudingas, taip mažinant organizacijų poveikį aplinkai. Priėmę strateginį sprendimą prisijungti prie „GreenGroup“, įtvirtiname mūsų įsipareigojimą klientams bei partneriams siekti tvarumo ir verslo plėtros.“

„Abris“ padės „Žalvariui“ sėkmingai integruotis į „GreenGroup“ ekosistemą, suteikiant reikšmingų augimo galimybių. Visų pirma, konsoliduotas verslas sukurs platesnes galimybes įmonei veikti kaip patikimam atliekų perdirbimo partneriui gamintojams ir atliekas generuojantiems verslams, kurie yra pasiryžę daugiau investuoti į anglies dvideginio išmetimo rodiklio mažinimą. Be to, šis įsigijimas suteiks reikšmingos sinergijos su kitais „GreenGroup“ verslo padaliniais, įskaitant veiklą vykdančius poliolefinų rinkoje.

Constantin Damov, „GreenGroup“ valdybos pirmininkas: „Šiuo naujausiu įsigijimu „GreenGroup“ Lietuvoje iš vietinės perdirbimo bendrovės galime paversti žiedinės ekonomikos centru. Mūsų įmonių grupė tampa visapusišku atliekų tvarkymo sprendimu Baltijos šalyse, kuriuo užtikrinamas uždaras komunalinių ir pramonės atliekų srautų ciklas. Perdirbant pramonės atliekas susidaro vertingos žaliavos, kurias galima 100 % kapitalizuoti, taikant „GreenGroup“ naudojamą žiedinį modelį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas