Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

„Inbank“ pelnas antrąjį metų ketvirtį – tris kartus didesnis nei praėjusiais metais

2021-ųjų metų antrąjį ketvirtį estiškos kilmės bankas „Inbank“, valdantis ir prekės ženklą „Mokilizingas“, skaičiuoja rekordinius įmonių grupės kredito produktų pardavimus. Jų suma siekė 125 mln. Eur – tai yra 116 proc. daugiau nei praėjusiais metais tuo pačiu metu. Bendras „Inbank“ grupės grynasis pelnas siekė 1,8 mln. Eur – 225 proc. daugiau nei 2020-ųjų metų antrąjį ketvirtį, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Pelnas „InBank“

Lietuvoje per pirmąjį metų pusmetį bankas sugeneravo apie 39 proc., arba 1,7 mln. Eur, įmonės grynojo pelno – 31 proc. daugiau nei per praėjusiųjų metų pirmąjį pusmetį. Skaičiuojama, kad Lietuvos filialui šiuo metu priklauso 46 proc., arba 338 tūkstančiai, aktyvių paskolos sutarčių. Taip pat Lietuvai priskiriama ir apie 28 proc., arba 138 mln. Eur, viso „Inbank“ grupės paskolų portfelio.

AS „Inbank“ Lietuvos filialo vadovo Beno Pavlausko teigimu, prie gerų rezultatų prisidėjo vartotojų susidomėjimas žaliuoju finansavimu. „Lietuvoje esame vieni iš nedaugelio bankų, turinčių atskirą tam skirtą finansavimo modelį. Nors per šį ketvirtį daugiausiai susidomėjusių žaliuoju finansavimu fiksuojama buvo Lenkijoje, Lietuvoje vartotojai taip pat vis dažniau atsigręžia į atsinaujinančios energijos šaltinius ir renkasi finansavimą saulės kolektoriams“, – sako B.Pavlauskas.

Bendrai visose rinkose „Inbank“ grupė finansavo pirkinių už 89 mln. Eur. Pirmą kartą pusės milijardo sumą viršijo banko indėlių portfelis – jis išaugo iki 521 mln. Eur, o paskolų portfelis, lyginant su 2020-ųjų metų antruoju ketvirčiu, padidėjo 41 proc. ir pasiekė 492 mln. Eur.

Nors antrąjį metų ketvirtį stabiliai augo visų „Inbank“ grupės produktų populiarumas, ypač daug dėmesio grupės mastu susilaukė minėtas žaliasis finansavimas. Taip pat tarp populiariausių paslaugų antrąjį ketvirtį buvo ir automobilių lizingas.

Pasak B.Pavlausko, įmonės ateities planuose – augimas bei produktų kūrimu užsiimančių grupių stiprinimas. „Praėjusiais metais įgyvendinome struktūrinius pokyčius, kad atskiros komandos galėtų susikoncentruoti į finansinių produktų vystymą. Taip per metus pasipildėme 7 naujomis pozicijomis, tad šiuo metu Lietuvoje iš viso dirba 73 specialistai“, – sako „Inbank“ filialo vadovas B.Pavlauskas.

Daugiau nei pusę antrojo ketvirčio visų Inbank pardavimų sugeneravo Lenkijos filialas. Lenkijai priskiriama 160 mln. Eur viso Inbank grupės paskolų portfelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas