Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Indijoje sustabdyta „Maiden Pharmaceuticals“ gamykla, tiriant 69 vaikų mirtį Gambijoje

Indijos institucijos trečiadienį sustabdė gamybą farmacijos gamykloje, kurios atžvilgiu atliekamas tyrimas dėl 69 vaikų mirties Gambijoje, pranešė vietos žiniasklaida.
Indija
Indija / 123RF.com nuotr.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) praėjusią savaitę perspėjo, kad keturios priemonės nuo kosulio ir peršalimo, kurias gamina šiaurinėje Harijanos valstijoje įsikūrusi bendrovė „Maiden Pharmaceuticals“, gali sukelti ūminį inkstų pažeidimą.

PSO nurodė, kad atlikus laboratorinius tyrimus, nustatyta „nepriimtini“ potencialiai pavojingų gyvybei teršalų kiekiai, ir pridūrė, jog produktai galėjo būti platinami ir kitose šalyse, ne tik Gambijoje.

„Nurodėme nedelsiant sustabdyti visą vaistų gamybą šiame padalinyje“, – trečiadienį Indijos naujienų agentūrai PTI teigė Harijanos valstijos sveikatos ministras Anil Vij.

Ministras pridūrė, kad pirminio patikrinimo metu buvo nustatyta 12 pažeidimų „Maiden Pharmaceuticals“ gamykloje, esančioje maždaug už 40 kilometrų nuo šalies sostinės.

Pranešama, kad „Maiden Pharmaceuticals“ direktorius Nareshas Goyalas neigė, jog minėtas mirtis sukėlė jo įmonėje gaminami sirupai nuo kosulio.

„Mirtys įvyko nuo paracetamolio sirupo, o ne dėl mūsų sirupų nuo kosulio“, – sakė jis Indijos laikraščiui „The Economy Times“.

Gambijos policija šeštadienį pranešė, kad pradeda savo tyrimą dėl vaikų mirties.

Indijos sveikatos ministerija praėjusią savaitę informavo, kad jai buvo pranešta apie PSO išvadas ir pažymėjo laukianti savo pačios atliktų keturių produktų laboratorinių tyrimų rezultatų.

Ministerija pridūrė, jog bendrovė neturėjo licencijos platinti keturis vaistus Indijoje ir tik eksportavo juos į Gambiją.

„Įprasta praktika, kad importuojanti šalis patikrina šiuos importuojamus produktus pagal kokybės parametrus ir įsitikina produktų kokybe“, – sakoma ministerijos pranešime.

„Maiden Pharmaceuticals“ neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymus pakomentuoti, kai PSO paskelbė įspėjimą dėl pavojaus sveikatai.

Bendrovė jau yra kelis kartus atkreipė Indijos reguliavimo institucijų dėmesį.

Valstijos Maisto ir vaistų administracija šiais metais keturis kartus paskelbė įmonei įspėjimus dėl „standartų neatitinkančios“ gamybos, pagrįstos partijų bandymais, rašoma agentūros svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas