Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Indijos programinės įrangos milžinė „Infosys“ teigia išeinanti iš Rusijos rinkos

Indijos programinės įrangos milžinė „Infosys“ trečiadienį pareiškė „išeinanti“ iš Rusijos rinkos, prasidėjus karui Ukrainoje, o Didžiosios Britanijos finansų ministrui Rishi Sunakui sulaukus kaltinimų dėl su jo žmona susijusio interesų konflikto.
Indija
Indija / 123RF.com nuotr.

R.Sunako žmona Akshata Murty turi beveik 1 mlrd. JAV dolerių vertės akcijų paketą IT įmonėje, kurią įkūrė jos tėvas N.R. Narayana Murthy.

Kritikai apkaltino R. Sunaką gaunant finansinės naudos iš „Infosys“ operacijų Rusijoje per žmonos valdomą akcijų paketą, net ir po griežtų Didžiosios Britanijos sankcijų Maskvai, įvestų reaguojant į Rusijos invaziją į Ukrainą.

„Atsižvelgdami į tai, kas vyksta regione, pradėjome visą savo operacijų perkėlimą iš savo centrų Rusijoje į centrus už Rusijos ribų“, – žiniasklaidai skirtame pranešime teigė bendrovės vadovas Salilas Parekhas.

„Šiandien nebedirbame su jokiu Rusijos klientu ir neplanuojame dirbti su jokiu Rusijos klientu“, – pridūrė jis.

S.Parekhas teigė, kad bendrovė yra „labai susirūpinusi“ dėl padėties Ukrainoje, ir skyrė 1 mln. JAV dolerių humanitarinei pagalbai.

Tačiau jis atsisakė patvirtinti, ar bendrovės valdyba aptarė naujausią kritiką, susijusią su A.Murty akcijų paketu įmonėje.

„Neturime jokių pastabų jokiam atskiram akcininkui“, – pareiškė jis.

„Infosys“ trečiadienį taip pat pristatė ketvirčio pajamas, kurios visgi neatitiko analitikų prognozių, nepaisant didelio augimo, tebesitęsiant skaitmeninių paslaugų paklausai, kuri padidėjo COVID-19 pandemijos metu.

Bendrovės grynasis pelnas kovo mėnesio pasibaigusį ketvirtį išaugo 12 proc. iki 56,86 mlrd. rupijų (746 mln. JAV dolerių), lyginant su analogišku praėjusių metų laikotarpiu.

Pajamos per ketvirtį išaugo 22,7 proc. iki 322,76 mlrd. rupijų, o per visus metus – 19,7 procento. Tai buvo sparčiausiai augimo tempas per 11 metų.

Bendrovė daugiau nei 60 proc. pajamų gauna iš Šiaurės Amerikos rinkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas