Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Indijos „Reliance“ įsigijo norvegų „REC Solar“ už 771 mln. JAV dolerių

Turtingiausio Azijos žmogaus Mukesho Ambani valdomas konglomeratas „Reliance“ iš kinų bendrovės „China National Bluestar“ perėmė Norvegijoje įsikūrusią „REC Solar“ už 771 mln. JAV dolerių, sekmadienį pranešė į žaliosios energijos sektorių sparčiai žengianti bendrovė.
Doleriai
Doleriai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Birželio mėnesį „Reliance“ pažadėjo per ateinančius trejus metus investuoti 10 mlrd. JAV dolerių į atsinaujinančios energijos šaltinius, siekdama mažinti priklausomybę nuo importuoto iškastinio kuro.

Mumbajuje įsikūrusi įmonė teigė, kad naujasis pirkinys atvers galimybių pagrindinėse žaliosios energijos rinkose, tokiose kaip JAV, Europa, Australija ir Azija.

„[„REC Solar“] įsigijimas leis Indijai tapti pasauline lyderė pereinant prie žaliosios energijos, siekiant įveikti klimato krizę“, – sakoma M.Ambani pareiškime.

Verslininkas pridūrė, kad „Reliance“ tikisi iki dešimtmečio pabaigos gaminti 100 gigavatų atsinaujinančios energijos – beveik ketvirtadalį Indijos ministro pirmininko Narendros Modi nustatyto 450 gigavatų tikslo.

Saulės kolektorių gamintojos „REC Solar“ būstinė yra Norvegijoje, o veikla vykdoma iš Singapūro. Bendrovės regioniniai centrai veikia Šiaurės Amerikoje, Europoje, Australijoje ir Azijos ir Ramiojo vandenyno regione.

„China National Bluestar“ didžioji dalis priklausi kinų valstybinei įmonei „China National Chemical Corporation“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas