Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indiškų patiekalų restorane Kaune – apstu pažeidimų: veikla laikinai sustabdyta

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) laikinai sustabdė UAB „Almoro“ indiškų patiekalų restorano „Devi Indian“ veiklą Kaune (Vilniaus g.16), rašoma VMVT pranešime spaudai.
„Devi Indian“
„Devi Indian“ / VMVT nuotr.

Toks sprendimas priimtas po to, kai pagal gautą vartotojo pranešimą Priežiūros departamento Kauno apygardos priežiūros skyriaus inspektoriai patikrino šią viešojo maitinimo įmonę ir nustatė pažeidimus.

Netikėto apsilankymo metu restorane inspektoriai užfiksavo daugybę pažeidimų, tarp kurių: netinkamos higienos sąlygos, nešvarios patalpos, neteisingas kai kurių maisto produktų laikymas ir sandėliavimas, nepasirūpinta personalo higiena ir sveikata.

VMVT nuotr./„Devi Indian“
VMVT nuotr./„Devi Indian“

Nustatyta, kad restorano virtuvės patalpos bei maisto ruošimo įrenginiai buvo netinkamai valomi ir gerai neprižiūrimi – susikaupusių nešvarumų buvo gausu po gamybiniais stalais bei po virtuvėje esančiu kepimo įrenginiu, šaldytuvais, ant lentynų, ventiliacijos gaubto, įsisenėjusiais riebalais buvo pasidengę gamybiniai stalai.

Patikrinimo metu užfiksuota ir maisto produktų sandėliavimo trūkumų, pavyzdžiui, birūs produktai laikyti ant drėgmei neatsparių lentynų paviršių, sandėlyje kartu su maisto produktais buvo sudėta ir pašalinių daiktų. Bendrai vienoje patalpoje su gėrimais, vienkartiniais indais maistui ant grindų laikyti ir darbuotojų asmeniniai rūbai bei avalynė, įvairūs pašaliniai daiktai, tokie kaip nenaudojama automobilio padanga ar lauko kėdės.

Su maistu dirbusių darbuotojų asmens higiena nebuvo tinkamai užtikrinta: prie plautuvės pasigesta būtinų rankų dezinfekcijos ir nusausinimo priemonių. Dalis virtuvės darbuotojų nepateikė inspektoriams medicininių sveikatos patikros knygelių, o kai kurių sveikatos patikros galiojimo laikas jau buvo pasibaigęs.

VMVT nuotr./„Devi Indian“
VMVT nuotr./„Devi Indian“

Restorano veikla sustabdyta, kol bus pašalinti visi pažeidimai, o ateityje jis bus priskirtas didesnės rizikos įmonių grupei ir tikrinamas dažniau.

VMVT primena – jei pastebėjote maisto produktų kokybės, saugos, įskaitant maisto produktų, jų tiekėjų ar viešojo maitinimo įstaigų veiklos pažeidimus, nedvejodami apie tai praneškite internetu pasirinkdami > Maisto srities pranešimų anketą arba paskambinkite telefonais: 1879 arba +370 5 242 0108.

VMVT nuotr./„Devi Indian“
VMVT nuotr./„Devi Indian“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas