Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Infobalt“ užmezgė bendradarbiavimą su Šri Lanka ir Butanu finansinių technologijų srityje

Lietuvos skaitmeninių technologijų asociacija „Infobalt“ plečia savo veiklą Azijoje ir įgyvendino dar du bendradarbiavimo projektus Šri Lankoje bei Butane finansinių technologijų (fintech) srityje, rašoma pranešime spaudai.
Paskola
Verslas / 123RF.com nuotr.

„Fintech Lithuania“ padalinį turinti „Infobalt“ asociacija dalinosi patirtimi plėtojant finansinių technologijų ekosistemas, pristatė sprendimus. Tuo pačiu buvo mezgami ir verslo kontaktai, kalbamasi apie bendradarbiavimo galimybes.

Anot „Infobalt“ eksporto ir rinkos plėtros vadovės Lauros Guobužaitės, Lietuva yra tarp dešimties pasaulyje pirmaujančių šalių pagal finansinių technologijų sektoriaus plėtros sėkmę.

„Mūsų šalis tarptautiniu mastu gerai žinoma kaip sugebėjusi užmegzti bei nuolat palaikyti efektyvų viešojo ir privataus verslo dialogą auginant fintech bendruomenę, kuri šiai dienai yra jau brandos stadijoje. Esame sukaupę daug Šri Lankai ir Butanui reikalingos patirties, kurią, kartu su partneriais, perteikėme šių šalių reguliatoriams, verslo organizacijoms, įmonėms,“, – teigia L.Guobužaitė.

Pasak jos, šie projektai „Infobalt“ nariams taip pat suteikė ir suteiks progas geriau susipažinti su naujomis rinkomis Azijos šalyse, su kuriomis Lietuvos bendravimo potencialas buvo neišnaudojamas, ir rasti bendravimo galimybių jose.

Šri Lankoje patirties, žinių apsikeitimo ir B2B kontaktų renginį su vietos organizacijomis „Infobalt“ su vietos partneriais surengė praėjusią savaitę. Jame dalyvavo LR ambasadorius Indijoje Julius Pranevičius, Šri Lankos Centrinio banko, Ceilono prekybos pramonės ir amatų rūmų, finansinių technologijų asociacijos FASL, Lietuvos įmonių atstovai. Pristatyti Lietuvos finansinių technologijų sektoriaus sprendimai, buvo surengta ir verslo kontaktų mugė, susitikta su Kolombo universiteto Technologijų fakulteto dekanu.

Projekto su Butano finansinėmis institucijomis metu daugiau buvo orientuojamasi į reguliacinės aplinkos ir fintech paskatų patirties pasidalinimą. Butano karališkoji pinigų institucija labai susidomėjo Lietuvos banko pirmąja pasaulyje skaitmenine kolekcine moneta, technologiniais fintech sprendimais, Lietuvos kibernetinės saugos pasiekimais, skolinimosi ir kreditų reitingo srityse.

„Džiaugiamės sėkmingai „Infobalt“ ir ekspertų partnerių įgyvendintais fintech vystomojo bendradarbiavimo projektais. Esu tikras, kad Lietuvos ekspertų suteiktos žinios bus naudingos

tobulinant Šri Lankos ir Butano reguliacinę aplinką bei diegiant naujoves, o taip pat skatins glaudesnį Lietuvos ir šių šalių informacinių technologijų įmonių bendradarbiavimą. Tikimės, kad sėkmingas bendradarbiavimas ir dalijimasis gerąja Lietuvos praktika fintech srityje šiame regione tęsis ir toliau“, – teigia J.Pranevičius.

„Šri Lankos fintech bendruomenė yra auganti ir ieško galimybių diegti skirtingus sprendimus vietinėse ir tarptautinėse rinkose. Tinkamai sudėliota reguliacinė aplinka sąlygotų reikšmingą šio sektoriaus augimą, nes šalis turi visą tam reikalingą infrastruktūrą ir talentus. Aš džiaugiuosi galėdamas būti pačioje pradžioje šio starto ir dalindamasis mūsų praktikomis, patirtimi bei žiniomis. Egzistuoja daug būdų, kaip Lietuvos ir Šri Lankos ekosistemos galėtų bendradarbiauti, dalindamiesi mūsų turimomis technologijomis ir pasitelkdami Šri Lankos talentus“, – teigė projekto partnerės „Ondato“ kompanijos vadovas Liudas Kanapienis.

Tai jau nebe pirmas „Infobalt“ žingsnis į Azijos šalis. Neseniai asociacija pradėjo vystomojo bendradarbiavimo projektus Vietname ir Mongolijoje. Pastarieji skirti padėti vietos moterims ir mergaitėms įgyti skaitmeninių technologijų įgūdžių bei žinių, reikalingų skaitmeniniam verslui plėtoti, supažindinti su ES rinkos subtilybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas