Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Inicijuojamas S.Vaitulionio įmonės likvidavimas: nepateikė finansinių ataskaitų

Registrų centro iniciatyva vienai iš dviejų Saugirdo Vaitulionio įmonių, UAB „Idėjų komitetui“, inicijuojamas likvidavimas.
Saugirdas Vaitulionis
Saugirdas Vaitulionis

Registrų centro sprendimu, „Idėjų komitetui“ toks teisinis statusas suteiktas jau praėjusių metų lapkritį.

„Vadovaujantis Civiliniu kodeksu, Registrų centras gali inicijuoti juridinių asmenų likvidavimą, kai šie ilgiau nei 12 mėn. nepateikia privalomų metinių finansinių ataskaitų – būtent dėl šios priežasties bendrovei ir buvo inicijuotas likvidavimas“, – nurodė Registrų centro atstovas Mindaugas Samkus.

Paskutinė įmonės teikta finansinė ataskaita yra už 2020 metus, tad bendrovė nėra pateikusi finansinių ataskaitų už pastaruosius trejus metus – 2021, 2022 ir 2023 m.

Tokį teisinį statusą bendrovė gali atšaukti tik teisme ir tik panaikinus aplinkybes, dėl kurių jis buvo suteiktas, t. y. pateikus privalomas finansines ataskaitas.

Jei per vienerius metus nuo inicijuoto likvidavimo Registrų centras negauna teismo sprendimo apie šio proceso atšaukimą, juridinis asmuo yra likviduojamas ir išregistruojamas iš Juridinių asmenų registro.

„Taigi, jei nebus gauta informacijos iš teismo apie statuso pasikeitimą, minėta bendrovė šių metų lapkritį bus išregistruota“, – teigė M.Samkus.

15min susisiekė su S.Vaitulioniu, tačiau jis atsisakė pateikti viešą komentarą.

Šiai įmonei Vilniaus apygardos teisme buvo pateiktas ir ieškinys.

Teismas 2024 m. birželio 19 d. išnagrinėjo ieškovės Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pareiškimą dėl bankroto bylos iškėlimo bendrovei „Idėjų komitetas“.

Tačiau, kaip nurodė Vilniaus apygardos teismo pirmininko padėjėja Lina Nemeikaitė, vėliau VMI informavo teismą, jog „Idėjų komitetas“ sumokėjo mokestinės nepriemokos sumą ir todėl Inspekcija atsisakė pareiškimo dėl bankroto bylos kėlimo, prašė bylą nutraukti. Tokį prašymą teismas priėmė.

S.Vaitulionis taip pat yra ir mažosios bendrijos „Kūrybos komitetas“ vadovas. Ji veikia tuo pačiu adresu kaip ir „Idėjų komitetas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?