Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Intrum“ įmones Baltijos šalyje už 30 mln. eurų perka „Aktiva Finance Group“

Švedijos kreditų valdymo bendrovė „Intrum“ traukiasi iš trijų Baltijos šalių – jos valdytas įmones už 30 mln. eurų perka Estijos skolų išieškojimo ir kreditų valdymo bendrovė „Aktiva Finance Group“, pranešė „Intrum“.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Verslas

Sandoris apima 100 proc. „Intrum grupės“ valdytų „Intrum Estonia“, „Intrum Latvia“ ir „Intrum Lietuvos“ akcijų įsigijimą.

Planuojama, kad sandoris Estijoje ir Latvijoje bus įgyvendintas šių metų trečiąjį ketvirtį, o Lietuvoje – 2024 metų pirmąjį ketvirtį.

„Intrum“ prezidentas ir generalinis direktorius Andresas Rubis teigė, kad sprendimas trauktis iš Baltijos šalių priimtas siekiant mažinti veiklos teritoriją ir resursus koncentruoti į kitas rinkas.

„Mūsų veiklos pardavimas Baltijos šalyse atitinka mūsų siekį sukurti tikslingesnę organizaciją, sutelkiant dėmesį į rinkas, kuriose galime pirmauti tiek aptarnavimo, tiek investavimo srityse ir galiausiai sukurti komercinės sėkmės ir didesnio pelningumo pagrindus“, – pranešime teigė A.Rubis.

„Intrum“ Baltijos šalių vykdomosios direktorės Ilvos Valeikos teigimu, įmonės veikla Baltijos šalyse yra sėkminga ir pelninga.

Neseniai išėjusi iš Brazilijos rinkos ir palikusi Baltijos šalis ir Rumuniją įmonė veiks 20-tyje rinkų.

Rumunijos „Intrum“ už 17,3 mln. eurų nusipirko Švedijos tarptautinė investuotoja „DDM Group AG“. Apie sandorį paskelbta pirmadienį.

„Intrum“ dirba apie 10 tūkst. darbuotojų, kurie aptarnauja apie 80 tūkst. įmonių visoje Europoje. 2022 metais įmonės pajamos siekė apie 1,65 mlrd. eurų.

„Intrum“ būstinė yra Stokholme, ji įtraukta į „Nasdaq“ Stokholmo biržos sąrašus.

„Aktiva Finance Group“ veikia Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje. Ji yra vietinių prekių ženklų „Julianus Inkasso“, Taust.ee, „Viena sąskaita“, „Perfi“, „Accountscoring“, „Tarkpay“ ir „Altero“ valdytoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas