Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Invaldos“ akcininkai palaiko įmonės pertvarkymą

Vienos didžiausių Lietuvoje investicijų bendrovės „Invalda“ akcininkai palaiko valdybos paruoštas įmonės pertvarkymo sąlygas, pagal kurias ji perduos beveik pusę turto naujai bendrovei.
Darius Šulnis
Darius Šulnis / BFL/Gedimino Savickio nuotr.

„Manau, kad tai suteikia galimybę plėtoti veiklas su skirtingomis strategijomis“, – BNS sakė buvęs „Invaldos“ prezidentas, vienas didžiausių įmonės akcininkų ir valdybos narys Darius Šulnis.

Viena didžiausių „Invaldos“ akcininkių Irena Ona Mišeikienė teigia, kad palaiko valdybos parengtą scenarijų.

„Taip, žinoma – „Invaldos“ pertvarkymo planą vertinu teigiamai ir jį palaikau. Manau, kad valdyba labai konkrečiai ir aiškiai viską argumentavo“, – BNS sakė I.O.Mišeikienė.

„Planuojamą įmonių atskyrimą vertinu teigiamai. Reorganizavimo sąlygoms pritariau ir kaip „Invaldos“ valdybos narys, joms ruošiuosi pritarti ir kaip akcininkas“, – BNS sakė 15,83 proc. „Invaldos“ akcijų valdantis įmonės valdybos pirmininkas Vytautas Bučas.

Pasak jo, kaip ir skelbta anksčiau, „Invaldos“ pertvarkos priežastis yra skirtingi požiūriai į investavimo strategiją ir rizikos laipsnį.

Su „Invaldos“ akcininku Alvydu Baniu BNS nepavyko susisiekti.

Atskyrimo sąlygos numato, kad naujai įsteigtai bendrovei „Invalda privatus kapitalas“ bus perduota 45,45 proc. „Invaldos“ turto, kurio balansinė vertė 2012 metų rugsėjo pabaigoje siekė 376,437 mln. litų, bei 45,45 proc. nuosavo kapitalo ir įsipareigojimų, teigiama „Invaldos“ pranešime spaudai.

Po atskyrimo toliau veiksianti „Invalda“ pakeis pavadinimą į „Invalda LT“, jos akcijos bus toliau kotiruojamos „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržoje. „Invaldos privataus kapitalo“ akcijų listinguoti biržoje nenumatoma.

Įvykus atskyrimui, didžiausi „Invaldos LT“ akcininkai bus Darius Šulnis, Alvydas Banys bei Irena Ona Mišeikienė bei su jais susiję asmenys, o „Invaldos privataus kapitalo“ – Vytautas Bučas, Algirdas Bučas bei I.O.Mišeikienė.

„Invaldos“ valdyba taip pat nusprendė inicijuoti iki 10 proc. savo akcijų supirkimą, už akciją mokant po 8,287 lito (2,4 euro), tam iš viso skiriant 42,9 mln. litų. Planuojama, kad supirkimas bus pradėtas įgyvendinti vasario 19 dieną ir truks dvi savaites.

2012 metų rugsėjo pabaigoje I.O.Mišeikienei priklausė 24 proc., V.Bučui – 15,83 proc., A.Baniui su susijusiais asmenimis – 8,27 proc., A.Bučui – 8,17 proc., D.Šulniui – 7,69 proc., bendrovei „Lucrum investicijai“ – 7,41 proc., Daliui ir Dovilei Kaziūnams – 0,52 proc. „Invaldos“ įstatinio kapitalo.

„Invaldos“ akcijos kotiruojamas „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas