Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Invega“ šiemet 3,5 tūkst. verslų suteikė 220 mln. eurų finansavimo

Nacionalinė plėtros įstaiga „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) per devynis šių metų mėnesius 3,5 tūkst. verslų suteikė finansavimo už 220 mln. eurų.
Pinigai
Pinigai / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Verslas Invega

Daugiausia – už beveik 105 mln. eurų – verslui buvo suteikta individualių ir portfelinių garantijų, o tokia suma leido suteikti beveik 145 mln. eurų vertės garantijų už paskolas, pranešė „Invega“.

Iš viso ji nuo metų pradžios pasirašė 676 garantijų sutartis su 634 verslais. Iš jų individualiomis garantijomis pasinaudojo 270 įmonių, už kurių paskolas buvo suteikta garantijų beveik 50 mln. eurų sumai. Portfelinės garantijos buvo suteiktos 364 verslams beveik 55 mln. eurų sumai.

„Invegos“ paskolomis šiemet pasinaudojo beveik 1,5 tūkst. verslų, kuriuos pasiekė daugiau kaip 80 mln. eurų. Kompensacijomis, o daugiausiai daliniu paskolų ir lizingo palūkanų kompensavimu, pasinaudojo daugiau kaip 1,3 tūkst. šalies verslų, kuriems skirta beveik 20 mln. eurų.

Su „Invegos“ finansavimu buvo atliktos daugiau kaip 15 mln. eurų rizikos kapitalo investicijos į 83 įmones, kurių bendra investicijų suma iš viso siekė beveik 34 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas