Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Invega“ verslui per pusmetį skyrė beveik 160 mln. eurų finansavimą

Nacionalinė plėtros įstaiga „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) pirmąjį 2022 metų pusmetį skyrė beveik 160 mln. eurų finansavimą daugiau kaip 2,5 tūkst. Lietuvos verslų.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Verslas Invega

„Invegos“ vadovo teigimu, dėl geopolitinės situacijos pirmąjį pusmetį kai kurių priemonių sąlygos buvo papildytos, siekiant, kad jomis pasinaudotų ir verslas, nukentėjęs nuo Rusijos ir Kinijos sukeltų pasekmių.

„Tęsdami eksporto į Ukrainą kredito garantavimą sustabdėme eksporto kredito garantijų teikimą už pirkėjus, registruotus Rusijos ir Baltarusijos teritorijose, eksporto garantijų įkainius sumažinome 30 proc., taip pat pradėjome teikti pagalbos garantijas finansuotojams už jų išduodamas paskolas ar lizingo sandorius visų dydžių įmonėms, nukentėjusioms nuo Rusijos karo sukeltos krizės“, – pranešime sakė Kęstutis Motiejūnas.

Tiesioginėmis Covid-19 paskolomis pirmąjį pusmetį pasinaudojo 100 verslų, kuriems buvo suteikta paskolų už beveik 25 mln. eurų. Žemės ūkio jaunoms įmonėms buvo suteiktas finansavimas už beveik 6 mln. eurų, tuo pasinaudojo 16 verslų. Dar 880 verslų gavo daugiau kaip 30 mln. eurų finansavimą pagal priemones, kurios įgyvendintos su privačiais finansavimo rinkos dalyviais.

Viena populiariausių priemonių išliko dalinis palūkanų kompensavimas. Pagal ją skirta beveik 13 mln. eurų palūkanų kompensacijų 928 verslams. Dar 101 turizmo verslui paskirstyta beveik 1,7 mln. eurų.

Teikiant individualias ir portfelines garantijas už paskolas, lizingo bei eksporto sandorius, iš viso sudarytas 501 sandoris ir suteikta garantijų už beveik 76 mln. eurų. Taip pat atliktos daugiau kaip 8 mln. eurų vertės rizikos kapitalo investicijos į 46 įmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas