Sportas gyvai

„Investors' Forum“ apdovanojimų žvaigždė – „Teltonikos“ įmonių grupė, specialaus įvertinimo sulaukė ir akcija „Radarom!“

Stambiausius ir aktyviausius investuotojus į Lietuvos ekonomiką vienijanti asociacija „Investors' Forum“ įvertino šalies įmonių, asmenų ir organizacijų indėlį į verslo aplinkos bei investicinio klimato gerinimą 2022 metais.
Investuotojų forumo apdovanojimai
Investuotojų forumo apdovanojimai / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Penktadienį jau dvyliktą kartą vykusiuose „Investors' Forum“ apdovanojimuose svarbiausias, 2022 metų investuotojo, titulas atiteko daiktų interneto produktus ir sprendimus kuriančiai „Teltonikos“ įmonių grupei. Už socialiai atsakingą veiklą šiemet įvertinimo sulaukė prekybos tinklo „Iki“ valdytoja „IKI Lietuva“. Iškilmingos ceremonijos metu taip pat paskelbtas 2022 metų sprendimas verslo aplinkai gerinti, metų verslo žurnalistas, valstybės tarnautojas, ekonomikos ir verslumo mokytojas bei įteiktas specialus apdovanojimas už paramą Ukrainai, skelbiama asociacijos pranešime spaudai.

„Teltonikos“ įmonių grupė metų investuotojo titulą pelnė už dideles investicijas ir aukštos pridėtinės vertės kūrimą Molėtų regione. Į pernai pastatytą „Teltonikos“ Molėtų technologijų centrą bendrovė investavo daugiau nei 20 mln. Eur, dar 14 mln. Eur planuojama investuoti per artimiausius metus išplečiant gamybos įrangą. Dėl šių investicijų ežeringame krašte jau sukurta 150 naujų, gerai apmokamų darbo vietų, dar 350 žmonių planuojama įdarbinti per artimiausius 2–3 metus.

„Molėtuose pagaminti modernūs telemedicinos prietaisai ir išmaniųjų technologijų įrenginiai garsins Lietuvą, kaip pažangius sprendimus kuriančią šalį, visame pasaulyje. Taigi ši investicija svarbi ne tik Molėtų regionui dėl kuriamų aukštos pridėtinės vertės darbo vietų, bet ir visai šaliai. Be to, tokios lietuviško kapitalo investicijos rodo pavyzdį kitiems verslams, skatina išnaudoti Lietuvos regionuose slypinčias galimybes. „Teltonikos“ įmonių grupė Lietuvoje turi didelių ateities užmojų, todėl nenustebsiu, jei tai bus ne paskutinis toks jos pelnytas įvertinimas“, – komentuoja Rolandas Valiūnas, asociacijos „Investors' Forum“ valdybos pirmininkas.

Mažmeninės prekybos tinklą „Iki“ valdanti bendrovė „IKI Lietuva“ socialiai atsakingiausios 2022 m. įmonės titulą pelnė už holistinį požiūrį ne tik į darbuotojus, bet ir į savo veiklą bei visuomenės švietimą. „IKI Lietuva“ pirmieji pradėjo kulinarijos gaminiuose naudoti tik ant kraiko laikomų vištų kiaušinius, pirmieji visiškai nutraukė prekybą gyva žuvimi ir įkvėpė šiais pavyzdžiais pasekti kitus prekybos tinklus. Per praėjusius metus labdaros ir paramos fondui „Maisto bankas“ bendrovė paaukojo kelis tūkstančius tonų maisto produktų už beveik 6 mln. Eur. Ukrainoje prasidėjus karui, prekybos tinklas į darbo rinką integruoja karo pabėgėlius iš Ukrainos, jų nuo 2022 m. kovo įdarbinta 285. Taip pat „Iki“ padeda į darbo rinką integruoti nuteistąsias, pernai prekybos tinkle nuolat dirbo apie 20 bausmę atliekančių moterų.

Kaip ir prieš metus, šįkart apdovanojimų ceremonijos metu didelis dėmesys skirtas Ukrainos kovai už laisvę ir pagalbai nuo karo nukentėjusiems žmonėms. Specialus „Investors' Forum“ apdovanojimas už paramą Ukrainai atiteko nacionaliniam transliuotojui LRT už paramos akciją „Radarom!“, kuri suvienijo Lietuvos žmones ir verslus, o mecenatystės kartelę iškėlė į naujas aukštumas. Asociacijos atstovai sveikino visus verslus, aukojusius šiai akcijai, o ypatinga padėka išreikšta didiesiems rėmėjams – „Teltonikos“ įmonių grupei, „Tesonet“ įmonių grupei, transporto bendrovei „Skuba“, biuro baldų įmonei „Narbutas International“, baldų parduotuvei „Baldai1“, taip pat „SBA grupei“ ir „Concretus“ grupei.

Apdovanojimams skirto renginio metu taip pat rinktos aukos naujam organizacijų „Stiprūs kartu“ bei „Mėlyna ir geltona“ projektui, kurio tikslas – atvežti vasaros atostogoms į Lietuvą vaikus, kurių tėvai žuvo gindami Ukrainos laisvę.

Geriausiu praėjusių metų sprendimu verslo aplinkai gerinti investuotojai pripažino migracijos procedūrų patobulinimą aukštos kvalifikacijos specialistams, kuriomis supaprastintos migracijos taisyklės ir sudarytos sąlygos paprasčiau gauti Mėlynąją kortelę.

„Šis geranoriškas ir efektyvus įstatymų keitimo procesas prisidėjo sprendžiant opų kvalifikuotų darbuotojų trūkumo klausimą. Esame tikri, kad šis sprendimas bus naudingas ne tik verslams, ieškantiems tokių darbuotojų ir juos samdantiems, patiems darbuotojams, bet ir valstybei, kadangi šie specialistai kuria aukštos pridėtinės vertės produktus, didina šalies konkurencinį pranašumą“, – sako Rūta Skyrienė, asociacijos „Investors' Forum“ vykdomoji direktorė.

Apdovanojimų ceremonijos metu investuotojai paskelbė ir 2022 m. valstybės tarnautoją. Šis titulas skirtas Užsienio reikalų viceministrei Jovitai Neliupšienei, anksčiau ėjusiai Ekonomikos ir inovacijų viceministrės pareigas. Asociacijos nariai įvertino jos ypatingai aukštas kompetencijas, konstruktyvaus dialogo vedimą su verslo bendruomene, aktyvų vaidmenį bendradarbiaujant su socialiniais partneriais, tiek užimant Užsienio reikalų, tiek Ekonomikos ir inovacijų viceministrės pozicijas.

2022 m. verslo žurnalisto titulas atiteko „Verslo žinių“ „Gazelių“ – smulkiojo ir vidutinio verslo – aktualijų apžvalgininkei Rasai Dževeckytei. „Investors' Forum“ atstovai atkreipė dėmesį į jos ilgametį indėlį populiarinant skaidraus ir atsakingo verslo temas spaudoje.

Metų verslumo ir ekonomikos mokytoją asociacija išrinko kartu su ilgamečiai partneriai „Lietuvos Junior Achievement“. Ja tapo Inga Niuniavaitė, Vilniaus Žirmūnų gimnazijos ir Karalienės Mortos mokyklos ekonomikos ir verslumo mokytoja, vadovėlių̨ bei įvairių metodinių leidinių bendraautorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius