Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

INVL fondo valdoma „Eco Baltia“ siekia įsigyti „Ecoservice“

Vienos didžiausių turto valdymo grupių Baltijos šalyse „Invalda INVL“ įmonės „INVL Asset Management“ privataus kapitalo fondo „INVL Baltic Sea Growth Fund“ ir Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) valdoma aplinkos ir atliekų tvarkymo grupė „Eco Baltia“ pasirašė sutartį dėl 85 proc. bendrovės „Ecoservice“ akcijų įsigijimo.
„Ecoservice“
„Ecoservice“ / Asmeninio archyvo nuotr.

„Ecoservice” akcijų įsigijimas iš „Baltcap Private Equity Fund II“ bus užbaigtas gavus Lietuvos Konkurencijos tarybos leidimą, teigiama „Invaldos INVL“ pranešime.

„Šis sandoris sustiprina „Eco Baltia“, kaip didžiausios aplinkos tvarkymo grupės Baltijos šalyse pozicijas, taip pat leidžia įžengti į naują Lietuvos rinką. Po sandorio mūsų bendros pajamos išaugs daugiau kaip 50 proc. iki daugiau nei 100 mln. eurų. Susijungimas su „Ecoservice“ leis mums siūlyti naujas paslaugas klientams tiek Latvijoje, tiek Lietuvoje“, – pranešime sakė Latvijoje įsikūrusios „Eco Baltia“ valdybos pirmininkas Maris Simanovičius.

„Ecoservice” grupei priklauso kelios įmonės, užsiimančios komunalinių ir statybinių atliekų surinkimu, perdirbimu bei teikianti kitas aplinkos tvarkymo paslaugas. „Ecoservice“ grupėje dirba apie 900 darbuotojų, jos apyvarta pernai siekė 35 mln. eurų.

„INVL Baltic Sea Growth Fund“ į „Eco Baltia“ investavo 2020 metais, kai įsigijo 52,8 proc. įmonės akcijų paketą. 30,5 proc. „Eco Baltia“ akcijų valdo ERPB, 16,7 proc. – įmonės vadovybė.

„Mes siekiame reikšmingai išauginti kompaniją tiek organiškai, tiek per įsigijimus, koncentruojantis į du segmentus – PET plastiko perdirbimą ir aplinkos tvarkymą. „Ecoservice“ sandoris yra reikšmingas žingsnis, leidžiantis pasiekti užsibrėžtus tikslus“, – pranešime teigė „INVL Baltic Sea Growth Fund“ partneris bei „Eco Baltia“ stebėtojų tarybos pirmininkas Vytautas Plunksnis.

„Baltcap“ fondo partneris Šarūnas Alekna sakė, jog „Baltcap“ valdymo laikotarpiu „Ecoservice“ sustiprino savo pozicijas kaip pirmaujantis ir moderniausias aplinkos tvarkymo paslaugų teikėjas Lietuvoje.

„Baltcap“ užnugaris leido mums išplėsti „Ecoservice“ veiklą nuo 14 iki 25 savivaldybių ir beveik padvigubinti tvarkomą atliekų kiekį bei per pastaruosius septynerius metus padvigubinti darbuotojų skaičių. Mes sieksime toliau plėsti savo paslaugų spektrą ir kartu su „Eco Baltia“ prisidėti prie žiedinės ekonomikos kūrimo“, – pranešime tvirtino „Ecoservice“ generalinis direktorius ir bendrasavininkis Saulius Budrevičius.

„Baltcap“ užnugaris leido mums išplėsti „Ecoservice“ veiklą nuo 14 iki 25 savivaldybių.

„Eco Baltia“ pajamos 2020 metais išaugo 6,1 proc. iki 75 mln. eurų. Latvijoje įsikūrusioje grupėje dirba apie 900 žmonių, didžiausios jos valdomos įmonės yra „PET Baltija“, „Eco Baltia Vide“, „Latvijas Zalais punkts“ ir „Nordic plast“.

165 mln. eurų dydžio fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ yra didžiausias privataus kapitalo investicinis fondas Baltijos šalyse, kurio pagrindinis investuotojas yra Europos investicijų fondas (EIF). EIF, kuris yra Europos investicijų banko dalis, įsipareigojo investuoti 30 mln. eurų, o šias investicijas remia Europos strateginių investicijų fondas, kuris yra Investicijų plano Europai arba Junkerio plano pagrindinė dalis.

EIF taip pat įsipareigojo skirti išteklių iš Baltijos inovacijų fondo, „fondų fondo“ iniciatyvos, sukurtos bendradarbiaujant su Lietuvos, Latvijos ir Estijos vyriausybėmis. Iniciatyva siekiama padidinti kapitalo investicijas į Baltijos šalių mažas ir vidutines įmones, turinčias didelį augimo potencialą.

„INVL Baltic Sea Growth Fund“ siekia suformuoti diversifikuotą portfelį, orientuodamasis į daugumos arba reikšmingos mažumos paketus ir investuodamas 10-30 mln. eurų į bendroves, turinčias didelį augimo potencialą bei gebančias veikti augančios pasaulinės konkurencijos sąlygomis.

Fondas orientuojasi į investicijas Baltijos šalyse ir tokiuose kaimyniniuose regionuose kaip Lenkija, Skandinavija ir Vidurio Europa. Fondas jau yra investavęs į keturias bendroves, veikiančias sveikatos priežiūros, inžinerinių paslaugų ir aplinkos tvarkymo srityse.

Fondą valdanti „INVL Asset Management“ priklauso „Invaldos INVL“ grupei, kurios įmonės valdo pensijų ir investicinius fondus, alternatyvias investicijas, privataus kapitalo turtą, individualius portfelius bei kitas finansines priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas