Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iš Kinijos pabėgusio milijardieriaus įmonės sumokės 539 mln. JAV dolerių baudų

Trys iš Kinijos pabėgusio milijardieriaus Guo Wengui bendrovės sutiko sumokėti iš viso 539 mln. JAV dolerių, kad būtų panaikinti kaltinimai dėl neteisėto kriptovaliutos pardavimo, pranešė JAV vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC).
Doleriai
Doleriai / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.
Temos: 2 Kinija Verslas

EC duomenimis, „GTV Media Group“, „Saraca Media Group“ ir „Voice of Guo Media“ pernai pritraukė lėšų, parduodamos skaitmeninį turtą – „G monetas“ (angl. G-Coins) ir „G dolerius“ (angl. G-Dollars), taip pat akcijas.

Tačiau tokio turto pardavimas, pasak komisijos, nebuvo užregistruotas.

Bendrovės sutiko grąžinti 487 mln. JAV dolerių, kuriuos jos pritraukė iš daugiau kaip 5 tūkst. investuotojų, įskaitant JAV piliečius, taip pat sumokėti palūkanų ir baudų. Jos nepripažino padariusios pažeidimų, bet to ir nepaneigė, nurodoma SEC pranešime.

„Emitentai, siekiantys rinkoje viešai pasiūlyti vertybinių popierių, privalo investuotojams pateikti informaciją, kurią reikalaujama atskleisti pagal federalinius su vertybiniais popieriais susijusius įstatymus“, – pareiškė SEC vykdymo užtikrinimo skyriaus viršininko pavaduotojas Sanjay‘us Wadhwe.

Guo Wengui iš Kinijos pabėgo 2014 metais, po savo kovų su Pekinu dėl savo verslo ir politinio aktyvizmo. Kinijoje jam gresia baudžiamasis persekiojimas dėl sukčiavimo ir pinigų plovimo.

2017-aisais jis įsikūrė Jungtinėse Valstijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas