Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iš Rusijos nesitraukianti „Unilever“ išleistų savo darbuotojus kariauti Ukrainoje

Vartojimo prekių gigantė „Unilever“ pareiškė, kad leis šaukti Rusijos darbuotojus į Ukrainą, jei jie bus pašaukti į kariuomenę, rašo BBC.
„Unilever“ prekės ženklai
„Unilever“ prekės ženklai / 123rf.com nuotr.

„Unilever“, Rusijoje turinti apie 3 tūkst. darbuotojų, yra parengusi politiką, kuri apima darbuotojų gerovę ir saugumą. Tačiau laiške kampanijos grupei „B4Ukraine“ ji teigė, kad laikysis Rusijos šaukimo į kariuomenę įstatymų.

Bendrovė „Unilever“ patyrė spaudimą pasitraukti iš Rusijos, tačiau teigia, kad situacija „nėra paprasta“.

Laiške grupei „B4Ukraine“, kuri vykdo kampaniją už tai, kad įmonės nutrauktų veiklą Rusijoje ir taip pakenktų jos ekonomikai, „Unilever“ teigė, kad „absoliučiai smerkia karą Ukrainoje kaip brutalų, beprasmį Rusijos valstybės veiksmą“.

Ji taip pat teigė, kad yra atsakinga už savo 3 tūkst. darbuotojų, ir pridūrė, kad laikosi „visuotinių principų, įskaitant mūsų darbuotojų saugumą ir gerovę“.

Didžiosios Britanijos įmonė teigė „žinanti, kad pagal įstatymus bet kuri Rusijoje veikianti įmonė privalo leisti pašaukti darbuotojus, jei jie būtų pašaukti. Mes visada laikomės visų šalių, kuriose veikiame, įstatymų“, - rašė „Unilever“ verslo operacijų ir tiekimo grandinės vadovas Reginaldo Ecclissato.

Įmonės atstovas spaudai atsisakė pasakyti, ar buvo pašaukti kokie nors Rusijos darbuotojai. Tiems, kurie bus pašaukti, įmonė nemokės darbo užmokesčio, pridūrė atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas