Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iš Ukrainos su vaikais atvykusi Marija laiminga radusi darbą: sunku, bet privalau

Kyjive gyvenusi Marija Belova kartu su dviem mažais vaikais iš karo siaubiamos sostinės pirmiausia spruko pas mamą Vakarų Ukrainoje. Vėliau ryžosi kelionei į Lietuvą, kur Tauragėje gyvena pusbrolis. Moteris džiaugiasi čia jau turinti darbą – jai dabar svarbiausia uždirbti sau ir vaikams. O įmonės, kurioje ji dirba, vadovas sako, kad čia jau dirba 12 ukrainiečių. Ir jis mielai priimtų ir daugiau.
Marija Belova
Marija Belova / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Džiaugiasi galėdama dirbti

Su Marija susitinkame viename iš bendrovės „Egersund Net“ cechų. Čia neriami žvejybiniai tinklai. Jauna moteris dirba šioje įmonėje dar neseniai, tačiau neslepia džiaugsmo, kad darbą jau turi ir dabar bus lengviau pasirūpinti dviem vaikais, su kuriais ir atvažiavo į Lietuvą.

„Lietuvoje esu nuo kovo 12 dienos, čia dirbu jau apie dvi-tris savaites. Darbas aiškus, nesudėtingas, viskas aišku, ką reikia – tinkamai paaiškina. Viskas gerai“, – šypteli Marija.

Ji pasakojo, kad atvykusi į Tauragę darbo ieškojosi pati ir išgirdo apie galimybę įsidarbinti čia: „Sakė, kad nėra lengvas darbas. Bet nieko tokio, svarbiausia, kad tas darbas būtų.“

Pastaruosius dešimt metų Marija gyveno Kyjive. Prasidėjęs karas išginė ją iš namų, tad pirmiausia ji apsistojo pas mamą Vakarų Ukrainoje, ten praleido kelias savaites. O tada jau Lietuva.

„Ten nebuvo nei darbo man, nei darželio vaikams. Toks dabar laikas... O tiesiog sėdėti nenorėjau, nusprendžiau važiuoti į Lietuvą. Atvažiavau būtent čia, nes čia gyvena ir dirba mano pusbrolis, jis Lietuvoje jau ketverius metus, dirba tolimųjų reisų vairuotoju. Tad ir aš čia atvažiavau, – pasakojo Marija. – Dabar mes gyvename privačiame name, už miesto. Gavome būstą. Viskas daug geriau, nei galvojau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas