Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ispanijos statybų milžinė ACS pateikė pasiūlymą Italijos „Autostrade per l'Italia“

Ispanijos statybų milžinė ACS pasiūlė nupirkti didžiąją dalį Italijos greitkelių operatorės „Autostrade per l'Italia“ akcijų, įvertindama įmonę 9–10 mlrd. eurų, ketvirtadienį pranešė pramonės šaltinis.
Monteleone d’Orvieto
Monteleone d’Orvieto / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Italija Statybos

Infrastruktūros grupei „Atlantia“ priklauso 88 proc. „Autostrade per l'Italia“ akcijų, tačiau nuo 2018 metų, kai sugriuvo Genujos tiltas, kurį prižiūrėjo „Autostrade per l'Italia“, ji buvo priversta perleisti kontrolę.

Savo pranešime „Atlantia“ teigė, kad jos direktorių taryba susitiko ketvirtadienį ir atkreipė dėmesį į „ACS grupės išreikštą susidomėjimą įsigyti „Autostrade per l'Italia“ akcijų kartu su kitais Italijos ir tarptautiniais investuotojais“.

Ji neatskleidė nei kainos, nei jokių kitų detalių apie galimą sandorį, pagal kurį Ispanijos grupė įtrauktų Italijos mokamus kelius į savo pasaulinį tinklą per įmonę „Abertis“.

ACS pasiūlymas yra didesnis nei ankstesnis pasiūlymas dėl visų akcijų perėmimo, kurį pateikė konsorciumas, vadovaujamas Italijos valstybės kontroliuojamo investicinio fondo, teigė šaltinis.

„Atlantia“ teigimu, kad artimiausiomis dienomis jos valdyba surengs tolesnius posėdžius, „kad priimtų reikiamus sprendimus šiuo klausimu“.

ACS atsisakė pateikti komentarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas