Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrinkti konkurso „Dovanoju Tau atšvaitą, nes...“ laimėtojai

Spalio-lapkričio mėnesiais vykęs ir didelio susidomėjimo sulaukęs laiškų konkursas „Dovanoju Tau atšvaitą, nes...“ pasiekė finišą. Viso konkurso metu 3-6 klasių moksleiviai iš visos Lietuvos buvo raginami parašyti ir organizatoriams atsiųsti trumpą laišką, adresuotą savo artimam žmogui, kuris turėtų prisisegti atšvaitą. Per visą projektą organizatoriai sulaukė 2535 vaikų laiškų, iš kurių teko išrinkti 6 geriausius.
Laiškas.
Laiškas.
Temos: 1 Atšvaitas

Tris konkurso laimėtojus išrinko socialinio tinklapio „Facebook“ lankytojai, kurie grupėje „Susiprask“ daugiausiai savo balsų atidavė už laišką seneliui rašiusią Danielą iš Kauno S.Daukanto vidurinės mokyklos, tėvelį apie pavojus įspėjusią Samantą iš Ukmergės Dukstynos pagrindinės mokyklos ir draugei Agnei atšvaitą, o ne šuniuką ar žuvytes padovanoti žadėjusiai Gretai iš Panevėžio A. Lipniūno pagrindinės mokyklos.

Daugiausiai palaikymo socialiniame tinkle Facebook susilaukusio laiško turinys: „Mielas, seneli. Aš labai susirūpinusi tavimi. Tu kasdien tamsoje grįžti vienas iš darbo. Tie 2 kilometrai, kuriuos pėdini kasvakar, gali būti tau lemtingi. Juk kelias, kuriuo grįžti, neapšviestas. Tad dovanoju tau atšvaitą, kad būtum gerai matomas kelyje jauiš tolo. Tikiuosi tave apsaugos ir mes dar ne vieną vasarą dūksime pas tave kaime. Tave labai mylinti anūkė Daniela.“

Dar tris didžiausią įspūdį palikusius laiškus išrinko konkurso organizatoriai. Jie negalėjo likti abejingi šeštoko Jono iš Kėdainių „Aušros“ sveikatinimo ir sporto pagrindinės mokyklos, trečiokų Evaldo iš Jonavos „Panerio“ pradinės mokyklos bei Rytės iš Telšių „Germanto“ pagrindinės mokyklos laiškams. Šie darbai buvo atrenkami subjektyvaus vertinimo principu: organizatoriai stengėsi atsižvelgti į rašančiojo amžių, išsakytų argumentų originalumą ir laiško emocionalumą. Daugiausiai laiškų – net 802 – sulaukta iš Kauno, 368 – iš Vilniaus, taip pat daug iš Panevėžio, Klaipėdos, Radviliškio, Šiaulių ir kitų Lietuvos kampelių.

Jau artimiausiu metu visus dalyvius pasieks žadėtos simbolinės dovanėlės – atvirutės-atšvaitai. O geriausių laiškų autoriams bus įteiktos ir papildomos dovanos – Susisiekimo ministro pasirašytos padėkos, „Faber-Castell“ parkeriai ir tamsesniu paros metu praversiantys „Susiprask“ logotipu ženklinti žibintuvėliai. 

Šiuo projektu buvo siekiama dar kartą vaikus paskatinti pagalvoti apie saugų eismą, bei tuo pačiu paraginti susimąstyti apie saugią kelionę pėsčiomis ir suaugusiuosius.
Perskaičius vaikų lūpomis ir žodžiais laiškuose išsakytas mintis ir linkėjimus, abejingi neturėjo likti ir tėveliai. Tikimasi, kad tiek vaikai, tiek vyresnieji jų šeimų nariai jau spėjo apsispręsti tamsiu paros metu segėti atšvaitą.

Projektas „Dovanoju Tau atšvaitą, nes...“ – tik viena iš Susisiekimo ministerijos inicijuojamos informacinės saugaus eismo kampanijos „Susiprask“ dalių. Taip pat šiuo metu yra įgyvendinamas internetinis projektas „Tamsios gatvės“, kurio metu žmonės interaktyviame žemėlapyje gali pažymėti neapšviestas ir dėl to pavojingas pėstiesiems bei dviratininkams gatvių ir kelių atkarpas.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas