Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Išskirtinis reginys: milžiniškos detalės keliauja į didžiausią vėjo elektrinių parką Baltijos šalyse

Tarptautinė žaliosios energijos įmonė „Ignitis renewables“ gabena dideles vėjo elektrinių dalis iš Klaipėdos uosto į Kelmės rajoną, kur vysto didžiausią sausumos vėjo elektrinių parką Baltijos šalyse. Vėjo elektrinės iškils per šiuos metus, o elektros energiją pradės generuoti 2025 metais, rašoma „Ignitis renewables“ pranešime spaudai.
„Ignitis renewables“ gabena dideles vėjo elektrinių dalis
„Ignitis renewables“ gabena dideles vėjo elektrinių dalis / Bendrovės nuotr.

Vėjo elektrinių mentės ir nacelės autostrada bei Klaipėdos, Raseinių ir Kelmės rajonų keliais keliauja į būsimą vėjo elektrinių parką, kur jau įsibėgėję kiti reikalingos infrastruktūros įrengimo darbai: tiesiami kabeliai, privažiavimai, betonuojami elektrinių pagrindai.

VIDEO: Milžiniškos detalės keliauja į didžiausią „Ignitis renewables“ vėjo elektrinių parką Baltijos šalyse

Neįprasto dydžio krovinys gabenamas iš Klaipėdos uosto, naktimis, siekiant išvengti eismo trikdžių ir nepatogumų vietos gyventojams.

Bendrovės nuotr./„Ignitis renewables“ gabena dideles vėjo elektrinių dalis
Bendrovės nuotr./„Ignitis renewables“ gabena dideles vėjo elektrinių dalis

„Kelmės rajone įgyvendinamas projektas leis ženkliai padidinti žaliosios energijos gamybą ir patenkinti vis labiau augančią jos paklausą regione. Taip prisidedame prie Lietuvos energetinio saugumo ir siekio mažinti klimato kaitą įtakojančius veiksnius, sudarome sąlygas atsisakyti iškastinio kuro vartojimo ir mažinti taršą“, – teigia „Ignitis renewables“ atstovas spaudai Paulius Kalmantas.

Vėjo elektrinių dalis į Klaipėdos uostą pristatė jų gamintoja „Nordex“. Sausumos keliais elektrinių dalys bus gabenamos iki 2024 m. pabaigos.

Kiekviena vėjo elektrinių detalė yra nuo 50 iki daugiau nei 80 metrų ilgio, tam reikalingas specialus transportas ir kelių infrastruktūros paruošimas. Dėl šios priežasties įmonė nuolat investuoja į savivaldybių, per kurias veda stambiagabaričių krovinių, reikalingų vėjo parkui, gabenimo maršrutai infrastruktūrą, jos pagerinimą ir kitus darbus.

Vėjo parką „Ignitis renewables“ vysto dviem etapais, jame iš viso iškils 44 turbinos. Kitų metų pirmoje pusėje jos bus išbandytos, o gamybą tikimasi paleisti antroje 2025 metų pusėje. Bendra parko galia sieks 300 megavatų (MW), o jo pagaminamos elektros energijos pakaks aprūpinti 250 tūkst. namų ūkių Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius