Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

IT sutrikimai paveikė ir Vilniaus oro uosto darbą, tačiau eilių kol kas nėra

Nuo masinių IT sutrikimų nukentėjo ir Lietuvos oro uostuose dominuojančias aviacijos kompanijas „Ryanair“ ir „Wizzair“ aptarnaujančios bendrovės. Trikdžiai taip pat paveikė kai kuriuos registracijos procesus oro uostuose, kurį laiką neveikė ir oficialūs bendrovių tinklapiai. Penktadienį skrendantiems keliautojams rekomenduojama į oro uostą atvykti prieš tris valandas, tačiau Vilniaus oro uoste šiuo metu eilių nėra, o sutrikimų poveikis jau praėjo, teigia oro uosto atstovas.

Apie 13 val. 30 Vilniaus oro uoste eilių nebuvo, žmonės rikiavosi prie vieno „airBaltic“ avialinijų registracijos stalelio.

Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas 15min sakė, kad sutrikimai oro uostą paveikė minimaliai, labiausiai tai jautėsi maždaug nuo 11 iki 13 valandos.

„Paskutinė informacija, kurią aš turiu – skrydžiai, kurie dėl šio sutrikimo buvo atšaukti Vokietijoje, jau pradėti vykdyti. Lietuvos oro uostuose mes įtakos praktiškai neturėjome, eilių nefiksavome, kažkokių didesnių vėlavimų taip pat nebuvo. Oro bendrovių „Ryanair“ ir „Wizzair“ keleivių registracijos užuot vykusios automatiniu būdu vyko rankiniu, tiesiog oro uoste“, – nurodė jis.

Oro bendrovės anksčiau paskelbė rekomendaciją atvykti į oro uostą ne vėliau nei likus 3 valandoms. Tačiau Lietuvos oro uostų atstovas patvirtino, kad situacija išsisprendė ir galioja tradicinė 2 valandų rekomendacija.

Kiek skrydžių iš Lietuvos oro uostų vėluos dėl į jį vėluojančių atvykti lėktuvų, šiuo metu pasakyti sunku, teigė T.Vasiliauskas.

„Šio sutrikimo įtaka keleiviams buvo labai nedidelė ir praktiškai nejaučiama. Jokių eilių klientai neturi pajausti“, – nurodė pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus