Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Italijoje savaitgalį įvyks pigių skrydžių bendrovių darbuotojų streikas

Italijoje trys profsąjungos trečiadienį paskelbė, kad kelių oro linijų bendrovių skrydžių vadovai bei palydovai savaitgalį surengs ribotą streiką.
„EasyJet“ lėktuvas
„EasyJet“ lėktuvas / 123RF.com nuotr.

Keturias valandas truksiančiame streike dalyvaus Italijos ENAV grupės skrydžių vadovai bei oro linijų bendrovių „EasyJet“, „Volotea“ ir „RyanAir“ pilotai ir skrydžių palydovai, pranešė profsąjungos „Filt-Cgil“, „Fit-Cisl“ ir „Uiltrasporti“.

Streikas įvyks įtempto vasaros sezono įkarštyje, praėjus vos kelioms dienoms po su „Uber“ konkuruojančių taksi vairuotojų akcijos.

Pasak profsąjungų, ENAV „akivaizdžiai negeba komunikuoti ir valdyti personalą“, ir pagrasino tolesniais protestais, jei reikalavimai nebus patenkinti.

„Uiltrasporti“ teigimu, pigių skrydžių bendrovių pilotai ir skrydžių palydovai ir toliau dirba „nepriimtinomis sąlygomis“. Profsąjunga kaltina, „EasyJet“ nepagrįstais atleidimais, o „Volotea“ – sumažinus minimalų atlyginimą.

Organizacija pranešė paprašiusi Italijos Infrastruktūros ministerijos organizuoti derybas, į kurias būtų įtrauktos pigių skrydžių bendrovės, ir kuriomis būtų siekiama spręsti atlyginimų ir darbo sąlygų klausimus.

„EasyJet“ pranešime sakoma, kad bendrovė informuota apie planuojamą streiką kuris truks nuo 14.00 iki 18.00 val. vietos (13.00–17.00 val. Lietuvos) laiku sekmadienį, bei pažymėjo „daranti viską, kas įmanoma, kad sumažintų bet kokį galimą streiko poveikį ir trikdžius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas