Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Bidenas siūlo antimonopolinio skyriaus vadovu skirti technologijų milžinų kritiką

JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį pasiūlė Teisingumo departamento antimonopolinio skyriaus vadovu skirti žinomą technologijų milžinų kritiką ir rinkos tai įvertino kaip dar vieną ženklą, jog administracija imasi veiksmų prieš didžiųjų Silicio slėnio bendrovių dominavimą.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jeigu Jonathano Kanterio kandidatūrai bus pritarta, šis teisininkas, kuris yra atstovavęs bendrovėms, stojusioms prieš technologijų platformas, vadovaus skyriui, nagrinėsiančiam virtinę bylų, kurios, kaip manoma, bus iškeltos didžiausioms technologijų bendrovėms dėl tariamo piktnaudžiavimo monopoline padėtimi.

Kiek anksčiau vadovauti Federalinei prekybos komisijai (FTC), kuri taip pat dalyvauja antimonopolinių sprendimų vykdymo užtikrinimo procese, buvo paskirta Lina Khan, pasisakanti už tai, kad didžiausios technologijų bendrovės būtų suskaidytos.

J.Kanteris Baltųjų Rūmų pareiškime buvo pavadintas „pirmaujančiu advokatu ir ekspertu, išmanančiu, kaip skatinti tvirtą ir prasmingą antimonopolinių sprendimų vykdymo užtikrinimą ir konkurencijos politiką“.

J.Kanteris yra atstovavęs, be kita ko, bendrovėms, tokioms kaip „Yelp“ ir „Spotify“, kurios tvirtino, jog technologijų milžinai, tokie kaip „Google“ ir „Apple“, yra naudoję nesąžiningą praktiką, siekdami trukdyti konkurencijai.

Pasak ekspertų, iš J.Bideno administracijos veiksmų galima preliminariai spėti, kad vyriausybė dės daugiau pastangų antimonopolinėje srityje. Jie taip pat primena, jog kai kurie politikai ragina suskaidyti kai kuriuos iš didžiausių ir sėkmingiausių technologijų milžinų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas