Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 08 /10:55

J.Garbaravičius pardavė „Scaent Baltic“ akcijas

Investicijų bendrovių „JG Investment Management“ bei „Rigel Capital Partners“ vadovaujantis partneris Jonas Garbaravičius pardavė visas jo ir jo šeimos narių valdytas įmonės Scaent Baltic“ akcijas Nyderlanduose registruotai bendrovei „Norbel Holding“.
AB „INTER RAO Lietuva“
AB „INTER RAO Lietuva“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Scaent Baltic“ valdo 29,11 proc. energetikos bendrovės „Inter RAO Lietuva“, kuriai inicijuotas nemokumas, akcijų, pranešė J.Garbaravičiaus atstovai.

„Tai vienas iš tų sandorių, kuriuose vertybinis pradas svarbesnis už ekonominį“, – pranešime sakė J.Garbaravičius.

Jis teigia po 2012 metais įvykusio pirminio viešojo siūlymo ir „Inter RAO Lietuvos“ įtraukimo į Varšuvos biržos sąrašus pasitraukęs iš kasdienės veiklos ir likęs pasyviu investuotoju, tačiau vasario 24 dieną nusprendė trauktis: atsistatydino iš „Inter RAO Lietuva“ stebėtojų tarybos ir nutarė parduoti „Scaent Baltic“ akcijas.

„Netrukus paaiškėjo, kad „Inter Rao Lietuva“ veikla paralyžiuota, įmonės statusas keisis ir potencialių pirkėjų ratas sparčiai susiaurėjo iki specializuotų, probleminius aktyvus perkančių ir valdančių įmonių. Todėl šį sandorį, kurio įgyvendinimas dėl jo komplikuotumo ir sparčiai besikeičiančių aplinkybių užtruko daug ilgiau nei buvo planuota, būčiau linkęs vadinti projekto užbaigimu, o ne verslo pardavimu“, – teigė J.Garbaravičius.

Pasak jo, sutarta, kad pirkėjas už akcijas atsiskaitys etapais, o galutinė sandorio vertė priklausys nuo „Scaent Baltic“ veiklos užbaigimo rezultato.

„Norbel Holding“, kuri specializuojasi probleminių aktyvų įsigijimo bei jų pertvarkymo srityje, 100 proc. „Scaent Baltic“ akcijų įsigijo ketvirtadienį.

Privataus kapitalo fondai „CEE Alternative Asset Investment Fund“ ir „CEE Private Equity Fund“ bei „Energy Investment Fund-Fund Series AB“, į kurį tiesiogiai yra investavę J.Garbaravičiaus šeimos nariai, kartu valdė 90,6 proc. „Scaent Baltic“ akcijų.

J.Garbaravičiaus kontroliuojamos bendrovės bei privataus kapitalo fondai taip pat yra investavę į grūdų perdirbimo, maisto, baldų, pakuočių ir polistireno gamybos bei nekilnojamoje turto objektus Lietuvoje bei Jungtinėje Karalystėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?