Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Yellen „nėra tikra“, kad „Amazon“ mokės visus mokesčius pagal pasaulinį susitarimą

JAV iždo sekretorė Janet Yellen sako „nesanti tikra“, kad internetinės prekybos milžinė „Amazon“ turės mokėti visus mokesčius pagal pasaulinį susitarimą dėl apmokestinimo, kurį ji palaiko ir ragina pasaulio šalis, įskaitant savo šalį, jam pritarti.
„Amazon“
„Amazon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Amazon Janet Yellen

Šis pasaulinis susitarimas, kuriame bus, be kita ko, numatytas minimalus 15 proc. pelno mokesčio tarifas, turėtų padėti padaryti galą didžiausių tarptautinių bendrovių praktikai savo pelną deklaruoti šalyse, kurios taiko mažus verslo mokesčius, užuot mokėjus mokesčius tose šalyse, kuriose vykdo savo verslo veiklą.

Susitarimas taip pat leis šalims apmokestinti pelningiausių pasaulio bendrovių pelno dalį, neatsižvelgiant į tai, kur tos bendrovės yra įsikūrusios. Tačiau tai bus taikoma tik didžiosioms tarptautinėms bendrovėms, kurių pelno marža viršija 10 procentų.

Per interviu televizijai CNBC paklausta, ar Vašingtonas galės apmokestinti „Amazon“ pagal šį susitarimą, J.Yellen atsakė: „Tai priklausys nuo to, ar jie pasieks pelningumo ribą, o dėl to aš nesu tikra.“

Nors „Amazon“ pardavimai yra milžiniški, o jos rinkos kapitalizacija viršija 1 trln. JAV dolerių, bendrovės pelno marža pernai sudarė tik 6,3 procento.

„Amazon“, kuri ėmėsi įvairių optimizavimo priemonių, kad sumažintų mokamų mokesčių sumą, jau tapo įvairių šalių, kaip antai Prancūzijos, Italijos, Ispanijos ir Didžiosios Britanijos, vienašališkai nustatytų mokesčių taikiniu.

Įsigaliojus pasauliniam susitarimui, šie mokesčiai bus panaikinti, tad bendrovė jau davė suprasti, jog pritaria susitarimui.

Tarptautinio apmokestinimo reformoms jam pritarė daugiau kaip 130 šalių, o praėjusį šeštadienį susitarimą parėmė Didžiojo dvidešimtuko (G-20) finansų ministrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas