Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos bankas išlaikė neigiamą palūkanų normą

Japonijos bankas penktadienį išlaikė neigiamą palūkanų normą ir šiek tiek pakoregavo savo pinigų politiką, siekdamas padidinti infliaciją bei stiprinti COVID-19 pandemijos paveiktą ekonomiką.
Japonija
Japonija / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Japonija Bankas

Koregavimas, kuriuo nežymiai išplėstas 10 metų obligacijų palūkanų svyravimas, laikomas potencialiu ženklu, kad bankas ateityje toliau koreguos savo politiką.

Bankas taip pat teigė ketinantis paisyti daugiau lankstumo pirkdamas akcijas ir atsisakydamas tikslo kištis į Tokijo akcijų rinką, kuri gerokai atsigavo po katastrofinio nuosmukio 2020 metų pavasarį, kai pasaulį užklupo pirmoji pandemijos banga.

Po dvi dienas trukusio posėdžio centrinis bankas nusprendė iš esmės kitaip nekoreguoti savo pinigų politikos, palikdamas galioti minus 0,1 proc. siekiančią palūkanų normą, taip pat nustatydamas metines viršutines akcijų pirkimo ribas. Paskelbus pranešimą, Tokijo akcijų indeksas „Nikkei 225“ nukrito 1,5 proc., o prekyba išaugo.

Centrinis bankas mėgina pritaikyti savo politiką reaguodamas į pandemijos raidą bei toliau siekdamas savo ilgalaikį tikslo – 2 proc. infliacijos.

„Svarbu rasti tinkamą pusiausvyrą tarp rinkos veikimo palaikymo ir palūkanų normų kontrolės, leidžiant palūkanų normoms svyruoti tam tikru laipsniu“, – sakoma pranešime.

„Kol kas bankas atidžiai stebės COVID-19 poveikį ir prireikus nedvejodamas imsis papildomų lengvinančių priemonių“, – pridūrė bankas.

Nepaisant to, kad šią žiemą padaugėjo infekcijų atvejų skaičius, Japonijoje fiksuotas palyginti koronaviruso protrūkis, nusinešęs apie 8 700 gyvybių, o šaliai pavyko išvengti kitose šalyse taikytų griežtų karantinų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas