Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Japonijos bendrovė atsiprašė vartotojų dėl ledų pabranginimo

Japonijos bendrovė atsiprašė vartotojų ledus pabranginusi 9 centais.
Kava su ledais.
Kava su ledais. / Fotolia nuotr.

Bendrovė „Akagi Nyugyo“, gaminanti milijonų japonų vaikų mėgstamus „GariGarikun“ ledus ant pagaliuko, penktadienį padidino šių ledų kainą pirmą kartą per 25 metus dėl ne vienerius metus trunkančios defliacijos.

Baimindamasi didžiulio visuomenės pasipiktinimo, bendrovė per nacionalinius televizijos kanalus penktadienį ir šeštadienį parodė 60 sekundžių trukmės vaizdo įrašą, kuris „YouTube“ svetainėje jau peržiūrėtas daugiau nei 900 000 kartų.

Vaizdo įraše matyti, kaip prie „Akagi Nyugyo“ būstinės stovi nusiminę vadovai ir kiti darbuotojai – iš viso maždaug 100 žmonų. Fone groja populiaraus vietos dainininko daina. Įrašo pabaigoje visi žmonės nusilenkia (tai Japonijoje yra atgailavimo ženklas) ir pasirodo užrašas: „Atsilaikėme 25 metus, tačiau ... 60»70“.

Užrašas reiškia, kad „GariGarikun“ ledų porcijos kaina buvo padidina nuo 60 jenų (54 JAV dolerio centų) iki 70 jenų (63 JAV dolerio centų). Bendrovė teigia, kad kainą padidino dėl augančių išlaidų.

Verta paminėti, kad kaina padidėjo pirmą kartą nuo 1991 metų. Beje, 1991 metų šių ledų kaina buvo padidinta 10 jenų ir tada bendrovė laikraštyje taip pat išplatino atsiprašymą.

VIDEO: Japonijos kompanija atsiprašė vartotojų dėl ledų pabranginimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas