Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Japonijos „Takeda“ už 2,3 mlrd. JAV dolerių parduoda padalinį „Blackstone“

Japonijos farmacijos milžinė „Takeda Pharmaceutical“ pasiekė susitarimą dėl savo vartojimo prekių padalinio pardavimo JAV investicijų bendrovei „Blackstone Group“ už 242 mlrd. jenų (2,3 mlrd. JAV dolerių), praneša Japonijos ir JAV žiniasklaida.
„Takeda“
„Takeda“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Takeda“ pernai paskelbė ketinanti parduoti dalį turto už maždaug 10 mlrd. JAV dolerių, siekdama supaprastinti savo turto portfelį ir pritraukti lėšų skolų sumažinimui. Šios priemonės bendrovė ėmėsi po to, kai 2019 metų sausį užbaigė Airijos bendrovės „Shire“ įsigijimo už 46 mlrd. svarų (62 mlrd. JAV dolerių) sandorį.

Vartojimo prekių padalinio pardavimas gali būti vienas iš paskutinių didelių sandorių „Takeda“ įgyvendinant savo turto pardavimo planus, rašo japonų leidinys „The Japan Times“.

Vartojimo prekių padalinys gamina, be kita ko, energinius gėrimus „Alinamin“ ir nereceptinę priemonę „Benza Block“, kuri palengvina peršalimo simptomus – slogą, kosulį, gerklės skausmą. „Takeda“ duomenimis, 2019 finansiniais metais padalinio įplaukos siekė 60 mlrd. jenų.

„Blackstone“ ketina į šį verslą investuoti 50 mlrd. jenų ir po maždaug penkerių metų iš jo pasitraukti surengiant pradinį viešą akcijų platinimą (IPO).

1781 metais įkurta „Takeda“ yra didžiausia Azijos farmacijos bendrovė ir viena iš dešimties didžiausių pasaulio farmacijos rinkos dalyvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas