Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Japonų gamintoja „Nissan“ patrigubino visų metų grynojo pelno prognozę

Japonų automobilių gamintoja „Nissan“ antradienį patrigubino savo visų metų grynojo pelno prognozę, remdamasi gerėjančia po pandemijos sukeltos krizės padėtimi ir stipriais ketvirčio rezultatais.
„Nissan Townstar“
„Nissan Townstar“ / Nissan nuotr.

Pasak bendrovės, ji tikisi gebėsianti atlaikyti kylančius iššūkius, įskaitant pasaulinį lustų trūkumą ir didėjančias žaliavų kainas.

Šiuo metu įmonė planuoja uždirbti 180 mlrd. jenų (1,6 mlrd. JAV dolerių) grynąjį pelną 2022 metų kovo mėnesį pasibaigsiančiais fiskaliniais metais, palyginti su ankstesne 60 mlrd. jenų prognoze.

Pastarąjį kartą „Nissan“ teigiamą metinį grynąjį pelną fiksavo 2018–2019 metais.

Liepos–rugsėjo mėnesiais „Nissan“ uždirbo 54,1 mlrd. jenų grynojo pelno, palyginti su 44,4 mlrd. jenų grynuoju nuostoliu tą patį praėjusių metų laikotarpį.

„Puikūs mūsų rezultatai yra kruopštaus finansų valdymo, pagerėjusios pardavimų kokybės ir nuolatinio gaminių gerinimo rezultatas. Tai padėjo mums atlaikyti keletą priešpriešinių vėjų", – kalbėjo „Nissan“ generalinis direktorius Makoto Uchida.

Pastaraisiais metais įmonė patyrė daugybę išbandymų, įskaitant silpną paklausą kilus COVID-19 pandemijai ir buvusio vadovo Carloso Ghosno, vėliau pabėgusio į Libaną, suėmimo padarinius.

Antradienį bendrovė sumažino visų metų pardavimų prognozę nuo 9,75 trln. iki 8,8 trln. jenų, iš dalies dėl puslaidininkių trūkumo, su kuriuo susiduria automobilių gamintojos visame pasaulyje.

Visuomeninis transliuotojas NHK pranešė, kad dėl lustų trūkumo „Nissan“ planuoja spalio ir lapkričio mėnesiais sumažinti gamybą maždaug 30 proc., palyginti su pradiniu planu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas