Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 24 /11:48

JAV bendrovė „Accenture“ naikins 19 tūkst. darbo vietų, toks sprendimas atsieis virš milijardo

JAV informacinių technologijų kompanija „Accenture“ per pusantrų metų panaikins 19 tūkst. darbo vietų, rašo dienaraštis „Financial Times“. Daugiausia šie pokyčiai palies tuos darbuotojus, kurie pareigos susijusios su konsultavimo paslaugomis.
„Accenture“
„Accenture“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per ateinančius 18 mėnesių „Accenture“ panaikins apie 19 tūkst. darbo vietų. Kaip rašo tinklapis livemint.com, apie 7 tūkst. greičiausiai bus Indijoje dirbantys asmenys.

Ketvirtadienį Niujorko biržoje kotiruojama grupė pranešė, kad planuoja patirti 1,2 mlrd. JAV dolerių darbuotojų atleidimo išlaidų ir dar 300 mln. JAV dolerių išlaidų dėl „biuro patalpų konsolidavimo“.

Darbuotojų skaičiaus mažinimas palies apie 2,6 proc. iš 738 tūkst. „Accenture“ darbuotojų, teikiančių konsultavimo ir užsakomųjų paslaugų paslaugas didelėms bendrovėms.

Pastaraisiais metais „Accenture“ sparčiai augo, nes tarptautinėms įmonėms reikėjo konsultacijų dėl technologinių projektų. Nuo 2020 m. rugpjūčio mėn. ji įdarbino daugiau nei 230 tūkst. darbuotojų.

Pusė iš 19 tūkst. darbuotojų išeis iki rugpjūčio pabaigos, ketvirtadienį analitikams pranešė bendrovė. Tikimasi, kad daugiau nei pusė atleidimų palies darbuotojus, kurie dirba įmonės viduje, o ne tiesiogiai aptarnauja klientus, rašo „Financial Times“.

„Accenture“ vos prieš dvejus metus įžengė ir į Lietuvą su planais pasamdyti apie 350 darbuotojų. Per pirmus finansinius metus bendrovė tikėjosi pasamdyti apie 100 darbuotojų – šį tikslą per 2022 m. įgyvendinti pavyko.

Paklausti apie galimą darbuotojų mažinimą „Accenture Lithuania“ atstovai buvo lakoniški: „Skaičiai gali skirtis, priklausomai nuo rinkos ir šalies dėl skirtingo mūsų dydžio ir augimo, todėl jie neturėtų būti laikomi skaičiais, taikomais visoms šalims“, – rašoma bendrovės 15min atsiųstame komentare.

Bendrovė Latvijoje per dešimtmetį tapo vienu didžiausių IT sektoriaus žaidėjų, įdarbinusia 2000 žmonių, tiek Latvijos, tiek Lietuvos padaliniams vadovauja tas pats žmogus – Maksimas Jegorovas.

„Norėtume išplėsti skaitmenines paslaugas, modernius portalus naujienų ir žiniasklaidos srityje, e.komercijos srityje. Orientuosimės į dirbtinį intelektą ir analitiką, į naujausius rinkoje esančius sprendimus“, – 2021 m. kalbėdamas su 15min planus Lietuvoje apibūdino M.Jegorovas.

Šio padalinio komanda padeda tarptautinei įmonei kurti inovacijas, siekiant klientams pristatyti naujausias ir pažangiausias technologijas bei sprendimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas