Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV imasi veiksmų, galinčių apriboti Kinijos telekomunikacijų milžinių teisę veikti šalyje

JAV reguliavimo institucijos pradėjo teisminius procesus, kurie gali panaikinti trijų Kinijos valstybinių telekomunikacijų bendrovių teisę veikti Jungtinėse Valstijose, trečiadienį pranešė pareigūnai, remdamiesi nacionalinio saugumo sumetimais.
JAV ir Kinijos vėliavos
JAV ir Kinijos vėliavos / 123RF.com nuotr.

Trys įmonės – „China Unicom America“, „Pacific Networks“ ir „ComNet“ – nepajėgė tinkamai įrodyti, kad jų veikla Jungtinėse Valstijose nėra veikiama „netinkamos Pekino įtakos“, pranešė Federalinė ryšių komisija (FCC).

Komisijos pareigūnai posėdyje vienbalsiai balsavo už tai, kad būtų pradėtas tyrimas, kuriam pasibaigus iš minėtų įmonių gali būti atimta teisė veikti JAV.

„Turime atkreipti dėmesį grėsmes mūsų tinklams, kylančioms iš subjektų, bendradarbiaujančių su komunistine Kinija, ir džiaugiuosi regėdamas, kad FCC ir toliau rodo valią ir ryžtą, reikalingus išspręsti šių grėsmių klausimą“, – sakoma FCC komisaro Brendano Carro pranešime.

„Kalbant apie komunistinę Kiniją, per pastaruosius kelerius metus mes nustatėme aukštą veiksmų kartelę“, – pridūrė jis.

Toks FCC sprendimas yra dar viena prasta žinia minėtoms bendrovėms, po to, kai sausį Niujorko vertybinių popierių birža jau priėmė sprendimą uždrausti prekybą jų akcijomis.

Savo pranešime, paskelbtame trečiadienį po minėto sprendimo paviešinimo, „China Unicom“ – viena didžiausių pasaulyje telekomunikacijų bendrovių – tvirtino, kad niekada nesielgė neteisėtai, ir kad tikisi, jog FCC atliks sąžiningą, kruopščią ir faktais pagrįstą bendrovės veiklos peržiūrą, pranešė „Bloomberg“.

Pastaruoju metu JAV reguliuotojai stiprina kovą su Kinijos telekomunikacijų milžinėms, kurios, jų manymu, kelia grėsmę nacionaliniam saugumui.

Praėjusią savaitę JAV reguliuotojai įtraukė technologijų milžinę „Huawei“ į komunikacijų įmonių sąrašą, kurios, pasak reguliuotojų, kelia „nepriimtiną riziką“. Pati bendrovė griežtai neigia visus jos atžvilgiu keliamus kaltinimus, pabrėždama įsipareigojimą laikytis visų susijusių įstatymų savo veikloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas