Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV nubausta bendrovė, importavusi naudojant kalinių darbą Kinijoje pagamintų prekių

JAV institucijos amerikiečių bendrovei „Pure Circle U.S.A.“ skyrė 575 tūkst. JAV dolerių baudą už saldiklio miltelių, pagamintų naudojant kalinių darbą Kinijoje, importą.
Kinijos miestas Donguanas
Kinija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

JAV muitinės ir sienų apsaugos tarnyba per pastaruosius penkerius metus ėmė aktyviau vykdyti patikrinimus, susijusius su priverstiniu darbu Kinijoje, ir „Pure Circle“ tapo pirmąja bendrove, kuriai atlikus tokius patikrinimus buvo skirta bauda, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.

Tarnyba nustatė, jog „Pure Circle“ importavo mažiausiai 20 krovinių stevijos miltelių, taip pat stevijos darinių, kurie buvo pagaminti naudojant kalinių darbą Kinijoje.

Pagal JAV federalinius teisės aktus, importuoti bet kokius produktus, pagamintus naudojant priverstinį darbą, įskaitant laisvės atėmimo įstaigose esančių asmenų darbą ir vaikų darbą, yra draudžiama nuo praėjusio amžiaus ketvirtojo dešimtmečio.

Atitinkamas įstatymas buvo priimtas siekiant pašalinti tokius produktus iš Jungtinių Valstijų rinkos, o jo pažeidėjams gresia krovinių konfiskavimas ir baudžiamosios bylos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas