Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pateikė ieškinį į skandalą įsivėlusiam „Danske Bank“ dėl 1,3 mln. eurų kompensacijos

Jungtinės Valstijos ir vienas JAV pensijų fondas yra pateikę ieškinį bankui „Danske Bank“ Danijos teisme, siekdami prisiteisti daugiau nei 1,6 mln. JAV dolerių už prarastas investicijas po pinigų plovimo skandalo, apėmusio banką, antradienį patvirtino ieškovų advokatas.
„Danske bank“
„Danske bank“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Rugsėjį prieš „Danske Bank“ ir jo buvusį vadovą Thomui Borgenui buvo pateiktas ieškinys“, – teigė advokatas Thomas Donatzky, kuris pridūrė negalintis pateikti papildomos informacijos.

Danijos finansinis dienraštis „Borsen“, kuris pirmą kartą pranešė apie ieškinį, teigė, kad JAV vyriausybė ir pensijų fondas siekia prisiteisti 10 mln. kronų (1,3 mln. eurų) dėl nuostolių, patirtų po „Danske Bank“ akcijų vertės kritimo 2018 metais, kai bankas pateko į didžiulį skandalą dėl pinigų plovimo schemų.

Nepriklausomai teisės įmonei atlikus tyrimą nustatyta, kad bankas negalėjo pagrįsti daugiau nei 220 mlrd. JAV dolerių, kurie 2007–2015 metais buvo pervesti per banko filialą Estijoje, kilmės. Įtariama, kad didžioji šios sumos dalis buvo pervesta iš Rusijos.

Po kilusio skandalo Th. Borgenas atsistatydino, o bankas nutraukė savo veiklą Baltijos šalyse ir Rusijoje.

„Su akcininkų civiliniais reikalavimais susiję įsipareigojimai bei susijusi suma, nurodyti žiniasklaidos pranešimuose, yra įtraukti į mūsų 2020 metų metinę ataskaitą“, – sakoma „Danske Bank“ pranešime.

Ataskaitoje nurodyta, kad visų tokių reikalavimų suma 2020 metų pabaigoje siekė 12,4 mlrd. kronų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas