Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV pigių prekių tinklas „Dollar Tree“ pranešė apie planuojamą kainų didinimą

JAV pigių prekių tinklas „Dollar Tree“, dešimtmečius viliojęs amerikiečius vos po vieną JAV dolerį kainavusiomis prekėmis, antradienį pareiškė esąs priverstas didinti šias kainas iki 1,25 JAV dolerio.
Doleriai
Doleriai / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.
Temos: 2 Kaina Verslas

„Bendrovė laikosi nuomonės, kad šiuo metu yra tinkamas laikas atsisakyti 1 JAV dolerio kainos apribojimų, siekiant užtikrinti galimybę ir toliau klientams siūlyti prekių už patrauklią kainą“, – sakoma bendrovės pranešime apie veiklos rezultatus.

„Šis sprendimas yra nuolatinis – tai nėra reakcija į trumpalaikes ar laikinąsias rinkos sąlygas“, – priduriama pranešime.

Bendrovė planuoja užbaigti kainų kėlimą 25 proc. iki kitų metų balandžio.

Jungtinėse Valstijose, kaip ir įvairiose kitose šalyse, šiuo metu fiksuojama infliacijos banga, dėl kurios vartotojų kainos JAV praėjusį mėnesį šoktelėjo iki aukščiausio lygio per daugiau nei tris dešimtmečius.

Pasak „Dollar Tree“, kainų pakėlimas padės išspręsti „istoriškai didelių“ išlaidų, didėjančių krovinių vežimo kaštų ir darbuotojų atlyginimų, taip pat kitų išlaidų klausimą.

Analitiko Neilo Saunderso, vadovaujančio duomenų analizės ir konsultavimo įmonei „GlobalData“, nuomone, kainų didinimas yra „neišvengiamas“, atsižvelgiant į 34 proc. sumažėjusį bendrovės pelną laikotarpiu nuo rugpjūčio iki spalio mėnesio.

„Pakeitimas visgi yra susijęs su rizika, ypač dėl to, kad kainų kilimas gerokai viršija vyraujančią infliaciją“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas