Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

JAV prekybos tinklas „Walmart“ pašalins ginklus iš prekybos salių dėl pilietinių neramumų grėsmės

JAV mažmenininkė „Walmart“ planuoja savo parduotuvėse pašalinti ginklus ir šaudmenis iš klientams prieinamų vietų prekybos salėse po šią savaitę Filadelfijoje kilusių neramumų, ketvirtadienį pranešė bendrovės atstovė spaudai.
„Walmart“
„Walmart“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mažmeninės prekybos milžinė ir toliau parduos ginklus ir šaudmenis pirkėjams, kurie pageidaus jų įsigyti, tačiau ginklai ir šaudmenys nebebus demonstruojami vitrinose. Ginklai ir amunicija yra parduodami maždaug pusėje JAV parduotuvių ir visų pirma tose vietose, kur yra populiari medžioklė, pranešė bendrovės atstovė.

„Kilus pilietinius neramumų atvejams, mes, kaip tai jau darėme keletą kartų pastaraisiais metasi, pašalinsime šaunamuosius ginklus ir amuniciją iš prekybos salių, kad apsaugotume savo partnerius ir klientus, – pranešė „Walmart“ atstovė. – Šių prekių klientai ir toliau galės nusipirkti.“

Bendrovė imasi šio žingsnio po to, kai trečiadienį Filadelfija paskelbė naktinę komendanto valandą po dvi naktis trukusių neramumų, kai policija nušovė dar vieną juodaodį, Walterį Wallace'ą.

Šiemet Jungtinėse Valstijose jau buvo kilę masiniai neramumai, kai nuo policininkų rankos žuvo George'as Floydas, Breonna Taylor ir kiti afroamerikiečiai.

Policijai pirmadienį nušovus peiliu ginkluotą W.Wallace'ą, tūkstančiai žmonių išėjo į Filadelfijos gatves ir kilo plėšimų ir smurto banga. Žuvusiojo šeima teigė, kad jis turėjo psichinės sveikatos problemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius