Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV reguliuotoja skyrė 180 mln. JAV dolerių baudą Kinijos kavinių tinklui „Luckin Coffee“

JAV vertybinių popierių reguliuotoja skyrė 180 mln. JAV dolerių baudą kinų kavinių tinklui „Luckin Coffee“ už investuotojų klaidinimą, trečiadienį paskelbė pareigūnai.
Luckin Coffee
Luckin Coffee / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kinija Bauda

Su sunkumais susidūręs tinklas, kadaise laikytas potencialiu „Starbucks“ varžovu Kinijoje, sąmoningai padidino pardavimus 300 mln. JAV dolerių, kad „melagingai atrodytų, jog augimas vyksta sparčiu greičiu“, teigia JAV Vertybinių popierių ir biržos komisija (SEC).

Apie sukčiavimą žinojo bendrovės vadovybė, „sukūrusi suklastotų operacijų duomenų bazę ir pakeitusi banko įrašus, kad nuslėptų savo netinkamą elgesį nuo įmonės finansų departamento ir kitų pareigūnų“, sakoma SEC pareiškime.

Bendrovė per tariamą sukčiavimą nuo 2019 metų balandžio mėnesio iki 2020 metų sausio mėnesio iš investuotojų į skolos vertybinius popierius ir kapitalą pritraukė daugiau nei 864 mln. JAV dolerių, pažymėjo SEC, pridūrusi, kad tyrimas „tęsiasi“.

„Luckin Coffee“ generalinis direktorius Jinyi Guo teigė, kad susitarimas „atspindi bendrovės pastangas bendradarbiauti ir ištaisyti padėtį bei suteikia įmonei galimybę toliau vykdyti savo verslo strategiją“, sakoma bendrovės pranešime spaudai.

„Bendrovės direktorių valdyba ir vadovybė yra pasiryžę sukurti tvirtą vidaus finansų kontrolę ir laikytis geriausios praktikos atitikties ir įmonės valdymo praktikai“, – pridūrė jis.

„Luckin Coffee“ yra įregistruota Kaimanų salose, o pagrindinė būstinė yra įsikūrusi Fudziane, Kinijoje.

Bendrovės akcijos smuko daugiau nei 75 proc., kai bendrovė balandžio 2 dieną paskelbė, jog dėl „tam tikro netinkamo elgesio“, susijusio su suklastotais sandoriais, ji laikinai nušalino savo valdybą ir kelis kitus darbuotojus.

„Nasdaq“ išbraukė įmonę iš biržos sąrašo liepos mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas